AcasăȘTIRI EXTERNEAmbasadorul rus la Moscova: „SUA vor fi antrenate în război cu Rusia”...

Ambasadorul rus la Moscova: „SUA vor fi antrenate în război cu Rusia” / Ce poate declanșa confruntarea directă

Ambasadorul rus la Moscova: „SUA vor fi antrenate în război cu Rusia” / Ce poate declanșa confruntarea directă

SUA vor fi antrenate într-o confruntare militară cu Rusia dacă Ucraina va primi rachete cu rază mai lungă de acțiune sau va lovi teritoriul rusesc, a declarat ambasadorul Moscovei la Washington, Anatoli Antonov.

„Deosebit de îngrijorător este faptul că, timp de mai multe luni, Ucraina a solicitat furnizarea de rachete operativ-tactice ATACMS, care sunt concepute pentru a lovi ținte la o distanță de până la 300 km. Dacă Kievul obține astfel de arme, orașe mari din Rusia, precum și facilități de infrastructură industrială și de transport vor cădea în zona de posibilă distrugere”, a declarat Antonov.

„Kievul nu va ezita să folosească aceste rachete”

„Un astfel de scenariu ar însemna implicarea directă a Statelor Unite într-o confruntare militară cu Rusia”, a adăugat diplomatul, scrie Fars News.

Potrivit lui Antonov, Kievul a demonstrat deja că nu va ezita să folosească sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune pentru a ataca teritoriul rusesc, așa cum s-a întâmplat în cazul republicilor populare Donețk și Lugansk, unde forțele armate ucrainene „încalcă în mod constant normele dreptului umanitar”.

Luni, The Wall Street Journal a relatat că Kievul a solicitat sisteme de rachete tactice ale armatei (ATACMS), iar Departamentul american al Apărării este îngrijorat că forțele ucrainene le-ar putea folosi pentru a lovi teritoriul rusesc și a intensifica conflictul.

Lista armelor solicitate pentru viitoarele operațiuni ofensive include, de asemenea, tancuri, drone, sisteme de artilerie, rachete anti-navă și muniție pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS).

Moscova a condamnat în repetate rânduri SUA și aliații săi din NATO pentru livrarea de arme către Ucraina, insistând că afluxul de provizii nu va face decât să prelungească conflictul. Kremlinul a subliniat, de asemenea, că armele occidentale sunt considerate o țintă legitimă odată ce intră pe teritoriul ucrainean.

author avatar
Tudor Borcea
836 afisari

13 COMENTARII

  1. ” Ambasadorul rus la Moscova”, poate exista si ambasadorul SUA la Washington, sau al Germaniei la Berlin, o noua clasa de ambasadori a luat ființa o data cu acest articol. Gafa ne arata seriozitatea mass media actuale, care nu mai are nici un pic de respect pentru cititori, măcar sa lase aparenta unor știri verificate, serioase, din surse sigure. Cum sa mai crezi conținutul unor asemenea articole, cad, Rusia are ambasador la Moscova, Franța la Paris, etc.

  2. BADOBITOCULE!!! Ambasadorul rus la moskova????????????????????????????????????????????????????????

  3. Buna asta cu ambasadorul rus la Moscova.Ho,ba, a gresit si omul nu mai sariti ca caii muscati de tauni.

  4. Bine sunt de suprafata dar nu se compara cu Himars atat de precise de distruge pana si un tank de la 300 km, din ce stiu eu americanii implementeaza un sistem de precizie mai mare abia din 2024 pt Atacms.Tactic adica distrugi pe o suprafata mai mare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger