AcasăȘTIRI EXTERNEUn general NATO avertizează: Alianța Nord-Atlantică, nepregătită pentru un război cu Rusia!

Un general NATO avertizează: Alianța Nord-Atlantică, nepregătită pentru un război cu Rusia!

Război direct cu Rusia. Un general NATO avertizează: Alianța, nepregătită pentru declanșarea Articolului 5

Un fost general NATO a avertizat că Alianța nu este pregătită să se angajeze într-un război cu Rusia în cazul în care invazia acesteia în Ucraina se va transforma în „cel mai rău scenariu”.

Generalul Sir Richard Shirreff, care a ocupat funcția de adjunct al comandantului suprem aliat în Europa între 2011 și 2014, a declarat că succesul contraofensivei ucrainene a fost „justificarea” sprijinului militar acordat Kievului, în special din partea SUA și a Marii Britanii.

Alianța, nepregătită pentru declanșarea Articolului 5

Generalul a spus că acest lucru ar putea „trimite un mesaj puternic națiunilor șovăitoare” din NATO în ceea ce privește susținerea Kievului, „în special germanilor, care au fost complet patetici”.

Dar, în apelul său către membrii NATO de a-și „sufleca mânecile” și de a „intensifica” furnizarea de armament către Kiev, Shirreff s-a temut că Alianța nu este în măsură să acționeze în cazul în care războiul se va extinde dincolo de granițele Ucrainei.

„Modul de a gestiona riscul de escaladare este ca NATO să fie pregătită pentru cel mai rău caz, iar acest lucru încă nu se întâmplă”, a declarat el pentru Newsweek. „Când mă refer la cel mai rău caz este ca NATO să intre în război cu Rusia”.

De la începutul invaziei pe scară largă a lui Vladimir Putin, la 24 februarie, SUA și aliații săi din NATO au încercat să acționeze în echilibristică între a oferi ajutor militar Kievului fără a escalada conflictul.

Presa de stat rusă și unii politicieni de la Moscova care au subliniat sprijinul militar pe care NATO îl acordă Kievului au încadrat deja conflictul ca fiind unul între Alianță și Moscova.

Implicarea directă a NATO ar avea loc doar dacă unul dintre statele membre ar fi atacat, declanșând principiul apărării colective, Articolul 5, o situație dificilă pentru care, potrivit lui Shirreff, alianța nu este pregătită.

„A fi pregătit pentru cel mai rău caz înseamnă mobilizarea rezervelor. Înseamnă reconstruirea capacităților pierdute, lăsate deoparte în anii de reduceri a chceltuielior pentru apărare”.

„Înseamnă să pregătești industria pentru a produce obuze de artilerie, sisteme antitanc, rachete antiaeriene”, a spus el. „Nu doar pentru a înlocui stocurile predate ucrainenilor, ci și pentru a începe să ne constituim propriile stocuri, care sunt epuizate”.

author avatar
Tudor Borcea
858 afisari

13 COMENTARII

  1. Pana acum nimeni nu a spus oamenilor ce inseamna razboi NATO G7versus Rusia+aliatiiBRICS
    Incepe razboi in Pacific Koreea Japonia si rezultatele cam asa USA 200milioane victime Europa 175milioane victime zeci de orase distruse complet Armageddon
    Miliarde de victime la nivel global intre 3,5 si 6miliarde total victime
    Va convine??????

  2. 15 septembrie 1848 – Trupele Ruse au trecut Milcovul in Tara Romaneasca.
    Printr-o nota circulara a ministerului de externe rus, erau blamate tendintele romanilor de a se unii intr-un stat Daco-Roman independent.
    La 28 Iunie rusii au ocupat Iasul si dupa acea si Tara Romaneasca. In 1948 am fost denazificati, poporul roman a fost eliberat de poporul roman.

  3. Chiar crede cineva că SUA, Anglia etc. vor sacrifica viața militarilor lor pentru România, de exemplu? Deocamdată conflictul ruso-ucrainean are un singur obiectiv – scăderea puterii economice și militare ale Rusiei, dar și a UE.

    • Aici nu e pe crezute, e pe vazute. Ce se vede arata altceva, SUA, Anglia, etc sunt dispuse sa ia viata militarilor rusi care ataca Romania (de va mai scapa vreunul de la macelul din Ucraina)

    • Dar tu crezi ca potisa intri in razboi doar cu Rusia?….si ce faci cu restul de tari aliate cu rusii China de exemplu

  4. Multi doamne si prosti tare, idioților la război de nivel NATO contra restul lumii, nu mai existam noi, ci niste fosile prin buncăre, ce se bucura ca scapa pământul de prostie

  5. Accidentul lui Zelenski nu putea fi pregatit de rusi. Cred ca e opera occidentalilor, care nu mai stiu cum sa se descotoroseasca de el, ca prea li s-a urcat in cap.

  6. Ce sa faca armata NATO in razboi cind armata lor este formata din drogati si poponari NATO trebuie sa de a socoteala pentru genocitul Covid 19 care a fost fabricat in laboratoare NATO de Amerlicani ,Canadieni ,Franta si Germania

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger