Cauta

A venit la spital cu certificatul sanitar al lui Emmanuel Macron

A venit la spital cu certificatul sanitar al lui Emmanuel Macron

Un tânăr de 19 ani din Marsilia s-a prezentat la spital cu pașaportul sanitar al președintelui Franței, Emmanuel Macron, după ce documentul a circulat pe Internet.

Securitatea l-a lăsat să treacă și a anunțat poliția. Arestat, tânărul a ajuns în custodia poliției. Tânărul s-a prezentat cu pașaportul sanitar al lui Macron pentru o consultare, la Spitalul Salvator din Marsilia, al doilea cel mai mare oraș din Franța, aflat în arondismentul 9. „A avut o programare pentru o consultație”, a confirmat spitalul.

S-a „distrat” și el…

Faptele s-au petrecut pe 5 octombrie, relatează France Info. Se pare că, din cauză că nu avea permis de sănătate, a decis „pentru distracție” să-l prezinte pe cel al președintelui Republicii, care a circulat cu câteva zile mai devreme pe internet. Chiar dacă cei care au publicat documentul au fost prinși de poliție, codul QR a fost salvat de mai mulți internauți cât a fost disponibil online.

Securitatea și-a dat seama de acest lucru și l-a lăsat să intre înainte de a apela la poliție. „S-au descurcat bine, nu au vrut să-l refuze și l-au lăsat să plece așa. Au considerat că această uzurpare a fost prea gravă”, a comunicat spitalul.

Tânărul a fost arestat și pus în custodia poliției până la sfârșitul zilei.

El a primit o amendă de clasa a IV-a, 750 de euro, pentru „ prezentarea unui document de sănătate aparținând unei terțe părți în timpul unui control de acces într-un loc ca parte a luptei împotriva răspândirii epidemiei Covid-19”.

De la introducerea permisului de sănătate obligatoriu în Franța, unii au încercat să ocolească regula. Trei metode sunt utilizate cel mai adesea conform Fondului Național de Asigurări de Sănătate (CNAM).

Pedepse cu până la șase luni de închisoare

În primul rând, există „certificate false” cu coduri QR false. Apoi vin certificatele reale, dar aparținând altor persoane, utilizate în mod fraudulos sau nu. Și în cele din urmă există certificatele „reale”, dar care sunt stabilite în mod fraudulos în timp ce persoana nu este vaccinată.

Prezentarea „unui permis de sănătate aparținând altuia” este pasibilă de o amendă de 750 de euro, redusă la 135 de euro dacă este plătită imediat. În cazul unei recidive în termen de 15 zile, amenda se ridică la 1.500 de euro. Dacă fapta se produce de trei ori în 30 de zile, autorul primește o amendă de 3.750 de euro și o pedeapsă de șase luni cu închisoarea.

Ultimele stiri

  • Inexplicabil: Bărbatul care l-a rănit pe premierul slovac Robert Fico spune că nu a vrut să-l ucidă
  • Nicolae Ceaușescu a fugit zilele trecute din cimitirul de la Moscova
  • Alege ce citești
  • Războiul clanurilor/Interlopii dau mare tun în „5”!
  • Legea achizițiilor publice, impusă de Bruxelles, dedicație pentru multinaționale
  • Basel III Endgame. Cotitul drum al reformelor bancare
  • Revoltă în UE împotriva Ucrainei. Agricultorii, deciși s-o schimbe pe Ursula
  • Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a premiat excelența olimpicilor preșcolari
  • Italia poate trimite 6 echipe în Champions League
  • Cartonaș roz! Cum sună noua regulă în fotbal
  • Exit mobile version