AcasăȘTIRI EXTERNECodul QR, obligatoriu pentru a avea acces la toaletele din barurile olandeze....

Codul QR, obligatoriu pentru a avea acces la toaletele din barurile olandeze. Nu și pe terase sau în restaurante, afară

Codul QR, obligatoriu pentru a avea acces la toaletele din barurile olandeze. Nu și pe terase sau în restaurante, afară

A lua o băutură, prânzul sau cina pe terasă într-un restaurant olandez nu necesită un permis sanitar, cu excepția mersului la toaletă.

În Olanda, a fi împotriva permisului verde Covid-19 necesită se pare o vezică de protocol.

Ministrul olandez al Sănătății a anunțat luni, 20 septembrie, că clienții teraselor vor trebui să prezinte un permis sanitar pentru a putea folosi toaleta.

„Oamenii vot tot mai multă libertate”

Dacă săptămâna trecută autoritățile olandeze au relaxat restricțiile legate de Covid-19, în special prin încetarea regulii distanțării fizice, au anunțat însă implementarea unui permis sanitar în baruri, restaurante și la festivaluri.

Dacă permisul verde nu va fi necesar pentru cei care doresc să savureze o masă sau o băutură afară – o excepție votată de Parlamentul Olandei – va fi totuși necesar pentru a folosi toaletele.

„Dacă doriți să utilizați toaleta, va trebui să vă arătați codul QR” , a declarat ministrul Sănătății Hugo de Jonge pentru radioul public NOS.

„Aceasta nu este pentru a enerva oamenii, ci pentru că vor mai multă libertate. Din păcate, aceste libertăți nu sunt fără limite”, a spus Rinske Wieman, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, scrie LCI.

În Olanda, codul QR, care certifică faptul că persoana este vaccinată, este obligatoriu de la vârsta de 13 ani.

author avatar
Tudor Borcea
324 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger