Cauta

Tom Daley, pustiul minune al sariturilor in apa de la inaltime

Atletul englez Tom Daley, vedeta incontestabila a sariturilor de la inaltime, spera ca, la cei 18 ani ai sai, sa ii invinga pe chinezi, aducand astfel suprematia englezilor asupra sariturilor in apa.

(foto: youtube)

Tom Daley, atletul care debuta la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 la doar 14 ani, stabilind astfel un record al varstei, spera ca la Olimpiada de la Londra sa distruga suprematia Chinei asupra sariturilor de la inaltime, pozitionand Anglia pe primul loc al competitiei.

“In mod normal, in acest sport, argintul inseamna aur, asta deoarece chinezii domina toate competiile. Nu se stie insa ce se va intampla la Jocurile Olimpice”, a declarat acesta, citat de dailymail.co.uk.

Vedeta incontestabila in delegatia engleza care participa la Olimpiada, acesta, in varsta de 18 ani, are deja la activ zeci de trofee, castigand numai in acest an, la competitii mondiale si locale, cinci medalii de aur, trei de argint si una de bronz.

Tom Daley, nascut in 1994, a fost descoperit la o varsta frageda, respectiv sapte ani, in timpul unor lectii normale de sarituri in apa. In numai doi ani, datorita talentului si muncii depuse, acesta a ajuns la Campionatul national destinat novicilor, competitie in cadrul careia a castigat o medalie la grupa 8 – 9 ani.

Ulterior, in ianuarie 2007, la varsta de 12 ani, acesta a primit o dispensa pentru a participa la festivalul Olimpic de Tineret din Australia, unde varsta minima de participare era de 15 ani. Desi a concurat cu o mana rupta, sportivul a reusit sa castige o medalie de argint, in finala platformei de 10 metri.

In acelasi an Tom Daley a reusit sa castige o noua medalie, de aceasta data de aur, la un campionat al seniorilor.  Un an mai tarziu acesta a participat la Campionatele Europene de la Eindhoven, unde a castigat o medalie, devenind cel mai tanar medaliat cu aur la europene la inot sau sarituri in apa.

Datorita medaliilor castigate, acesta a participat la Jocurile Olimpice din Beijing, loc unde nu a reusit sa se claseze pe podium.

Determinat de aceasta clasare, el spera ca isi va lua revansa in 2012, acasa, in timpul la Olimpiadei de la Londra.

Ultimele stiri

  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Curtea de Conturi Europeană spulberă fantezia zero emisii. Bateria costă cât o mașină normală
  • Accidentarea lui Mykolenko, avantaj pentru România
  • Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari, înainte de Paște. „Suntem în grafic”
  • Exit mobile version