Cauta

Pandurii, Ludogoret de Romania

Formatia gorjeana are cel mai bun start de sezon din istoria clubului, Pandurii ajungand deja la sase victorii din sapte etape disputate in Liga 1, ultima fiind un 2-0 cu Rapid.

Pandurii s-au obisnuit sa celebreze golurile alaturi de sustinatori

Parcursul Pandurilor este cu atat mai important cu cat gorjenii s-au despartit, in presezon, de cateva piese grele, precum Cardoso, Pintilii sau Chiriches.

Grigoras, "cel mai bun din oras"

Startul fulminant al echipei antrenate de Petre Grigoras ne trimite, mai ales din punct de vedere statistic, la performanta uluitoare a bulgarilor de la Ludogoret Razgrad, grupare care a devenit campioana in sezonul precedent din A PFG, desi abia promovase pe prima scena.

Ludogoret a iesit campioana in Bulgaria la debutul pe prima scena

Pandurii a stat la cutie, urmarind de pe margine cum CFR Cluj, Steaua, FC Vaslui sau Rapid s-au intarit in aceasta vara, iar apoi a plecat ca din din pusca, obtinand 19 puncte din 21 posibile. In debutul campionatului bulgar – editia 2011-2012, dupa sase runde, Ludogoret inregistra acelasi numar de puncte.

Exceptand remiza alba cu Lokomotiv Plovdiv, din prima etapa, echipa din Razgrad si-a spulberat ulterior toate adversarele intalnite, 2-1 cu Beroe, 4-0 cu Vidima, 1-0 cu Svetkavitsa, 6-0 cu Slavia Sofia si 1-0 cu Cherno More Varna. Primul esec pentru trupa antrenata de Ivaylo Petev avea sa vina abia in etape 10, cand Ludogoret a cedat cu 1-2 in fata lui Litex Loveci. Pana in runda 10, „vulturii din Razgrad” acumulasera 25 de puncte dintr-un total de 27.

Si totusi, nu e un semn bun!

Faptul ca FC Pandurii a ajuns sa fie lider nu inseamna automat un castig pentru Liga 1. Gorjenii demonstreaza ca in campionatul lui Mitica valorile se niveleaza in jos, o expresie devenita sablon, insa suficient de adevarata. Steaua, Dinamo, Rapid, CFR Cluj sau Vaslui nu par cu nimic mai presus fata de team-ul lui Grigoras, asa cum nici Ludogoret nu era sub TSKA, Levski sau Litex, in stagiunea precedenta bulgara. Asemenea surprize au putut aparea nu in urma unor investitii masive, ci din pricina nivelul scazut al campionatelor. Asa se face ca, in ultimii ani, in Romania au castigat titlu formatii precum Unirea Urziceni sau Otelul Galati, situatii inedite pe care le-am intalnit si in Cehia (Viktoria Plzen), Ungaria (Videoton) sau Albania (Skenderbeu Korce). Intr-un fotbal adevarat, asemenea situatii neprevazute nu exista. In Primera Division, 1.Bundesliga, Serie A sau Premier League, puterea este impartita de cluburi cu traditie (gen Borussia Dortmund, Juventus, FC Barcelona, Real Madrid sau Manchester United) si cele care au investit masiv (gen Manchester City sau Chelsea). Exceptand Montpellier, campioana a Frantei in aceasta primavara, rara avis au fost Hoffenheim in Bundesliga (locul 7 in 2009) sau Levante in Primera (locul 6 – stagiunea 201-2012), echipe care au avut starturi de sezon la fel de furtunoase, dar care nu au reusit sa tina ritmul cu greii.

Ultimele stiri

  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Curtea de Conturi Europeană spulberă fantezia zero emisii. Bateria costă cât o mașină normală
  • Accidentarea lui Mykolenko, avantaj pentru România
  • Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari, înainte de Paște. „Suntem în grafic”
  • Exit mobile version