Cauta

Nationala feminina de handbal, locul 3 la Mondiale: Bronz cu valoare de aur!

UPDATE: In finala competitiei, Norvegia s-a impus categoric, scor 31-23, in fata Olandei, nordicele obtinand cel de-al treilea titlu mondial din istorie, dupa medaliile de aur castigate la editiile Danemarca/Norvegia 1999 si Brazilia 2011. Urmatoarea editia a Campionatului Mondial va avea loc in Germania, in 2017.

Fara istoric, finala mica a Campionatului Mondial de handbal feminin a fost dominata de la cap la coada de echipa Romaniei, mult prea puternica pentru o Polonie care, totusi, a trimis acasa de la acest turneu doua mari favorite, Ungaria si Rusia!

Cristina Neagu a fost, de departe, cea mai buna jucatoare a turneului

Aflate tot timpul la conducere, romancele au inceput jocul in forta, cu un gol semnat de Cristina Neagu, cea care, o data cu reusita din minutul 38 a devenit cea mai buna marcatoare a editiei C.M. din 2015. Fara sa forteze, fetele lui Thomas Ryde au intrat la pauza cu un avantaj de sapte goluri, finalul de prima repriza fiind cea mai buna demonstratie a handbalului modern practicat de echipa Romaniei: cu doua jucatoare eliminate, s-a inscris in ultima secunda (aceeasi Cristina Neagu), fara a se incasa vreun gol! Pe final de meci, si-au trecut numele pe lista marcatoarelor si Ana-Maria Tanasie, Luciana Marin, Patricia Vizitiu sau Gabriela Perianu, handbaliste din noul val, folosite mai putin de selectionerul Thomas Ryde la acest turneu final. Se poate spune ca Polonia a platit factura  pentru hotia facuta de arbitrii semifinalei cu Norvegia, cand romancelor le-a fost interzis accesul in finala prin cateva decizii care au frizat bunul simt.
Obiectivul nationalei la C.M. a fost clasarea pe unul din primele opt locuri, acesta fiind deja indeplinit dupa victoria din finala mica, scor 31-22. Turneul din Danemarca a reprezentat si un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, castigatoarea competitiei obtinand calificarea direct, in timp ce echipele de pe locurile 2-7, alaturi de alte sase echipe cu cel mai bun ranking continental, vor avea drept de joc la turneele preolimpice, programate intre 18 si 20 martie 2016.

Ultimele stiri

  • Mai multe cutremure de gradul 4, produse în România
  • Iohannis se întâlnește astă seară cu Joe Biden
  • Florin Piersic, transferat de la Cluj în Capitală
  • Europa, all-in pe război! România, piață de desfacere pentru vechiturile Vestului
  • Febra materiilor prime critice. UE obligă statele să răscolească pământurile
  • S-a schimbat Covidul. Autoritățile europene cer un nou vaccin
  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Anul dezastrului în energie. Dispar și sute de MW din hidro
  • Paria sau pionier? Turcia, mișcare îndrăzneață împotriva războiului Israelului din Gaza
  • Marea revenire: creșterea comerțului mondial va fi mai mult decât dublă în acest an
  • Exit mobile version