Cauta

Nationala de rugby a Romaniei s-a calificat la Cupa Mondiala

Nationala de rugby a Romaniei a obtinut, sambata, calificarea la Cupa Mondiala care va avea loc anul viitor, in Marea Britanie.

Ionut Dumitru a fost eroul meciului cu Spania, aripa Stelei reusind o dubla

Este pentru a opta oara la rand cand Romania obtine calificarea la Cupa Mondiala de rugby, echipa noastra fiind printre putinele din lume care au participat la toate editiile de Cupa Mondiala ce au avut loc pana acum.

„Stejarii” au obtinut calificarea la Cupa Mondiala dupa ce s-au impus la pas, scor 32-6, in confruntarea cu Spania de pe teren propriu, de la Cluj. In ciuda diferentei de pe tabela si a punctului bonus obtinut pentru marcarea a cel putin patru eseuri, „Stejarii” au avut emotii in startul partidei.

Veniti practic fara obiectiv la Cluj, ibericii au vrut doar sa-si vanda scump pielea si ne-au tinut la respect aproape o repriza intreaga, scorul din minutul 39 fiind de 6-3 pentru Romania. Totusi, la ultima actiune a primei reprize, pachetul de inaintare al Romaniei, unul dintre cele mai bune din lume, a supus unui adevarat asediu reduta adversa obligandu-i pe iberici sa comita mai multe infractiuni. Inevitabilul s-a produs, centralul partidei acordand eseu de penalitate in favoarea Romaniei. Vlaicu a transformat si scorul pauzei era 13-3.

Spania a mai avut o rabufnire de orgoliu in debutul reprizei a doua, cand a redus din diferenta, insa defensiva oaspetilor, tot mai fragila dupa duelurile epuizante din prima repriza, a inceput sa cedeze la aproape fiecare sarja a rapizilor Fercu, Ionut Dumitru sau Calafeteanu.

Trei dintre actiunile individuale ale jucatorilor nostri s-au incheiat cu eseu. Ionut Dumitru, aripa Stelei, a reusit dubla, iar Valentin Calafeteanu si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor.

Romania – Spania s-a incheiat 32-6 si „Stejarii” si-au asigurat calificarea directa la Cupa Mondiala. In plus, echipa noastra ramane in cursa pentru castigarea Cupei Europene a Natiunilor, Romania urmand sa dispute finala cu Georgia pe 15 martie, la Tbilisi. Pana atunci, „Stejarii” au parte, pe 8 martie, de un meci considerat a fi de incalzire, elevii galezului Lynn Howells urmand sa infrunte modesta echipa a Belgiei, la Constanta.

sursa foto: frr.ro

Ultimele stiri

  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Exit mobile version