Cauta

Lovita sau s-a dat lovita?

Cu numai o zi pina la debutul ei in turneul de la Brisbane (Australia), Simona Halep a ales sa se retraga din competitie.

Cahill incearca sa-i explice lui Halep ca Azarenka nu mai este un „bau-bau”

O astepta un meci impotriva Victoriei Azarenka, jucatoare pe care multi specialisti o vad principala rivala a Serenei Williams in 2016. Cu un debut de an in forta (victorie cu 6-2, 6-0 in primul tur la Brisbane), Azarenka nu s-a ferit sa vorbeasca deschis, la inceputul saptaminii, despre confruntarea ei cu Halep: „Abia astept sa-mi iau revansa pentru eliminarea de la US Open. Sunt in cea mai buna forma, pregatita sa faca un sezon exceptional”. In sprijinul celor afirmate, „Vica” Azarenka a postat pe contul personal de Instagram un film cu noile schimbari din stilul adoptat: un joc de picioare mult imbunatatit, o cu totul alta reactie la loviturile de pe fundul terenului, serviciu imbunatatit. „Noua Azarenka poate si cu siguranta va fi senzatia anului 2016 in tenisul feminin”, a scris „Bleacher Report” intr-o analiza a modificarilor asteptate sa se produca in ierarhia WTA.
Nu este exclus ca teama de un eventual esec in fata Victoriei Azarenka si asta la chiar primul meci pe 2016 sa o fi convins pe Simona Halep ca este mai bine sa renunte la Brisbane. Director al turneului, Cam Pearson si-a exprimat regretul ca romanca s-a accidentat fix cu o zi inainte sa debuteze: „Suntem tristi sa auzim faptul ca Simona s-a retras. Suntem dezamagiti pentru fanii nostri, despre care stiam ca asteapta cu nerabdare s-o vada jucind la Brisbane”.

Varianta oficiala: inflamatie la tendonul lui Ahile

Cap de serie numarul 1 la Brisbane, Simona Halep s-ar fi retras din turneu din cauze medicale, dupa cum ea insasi a dezvaluit. „Nu este ceva grav. Am facut un RMN si s-a constatat ca nu este nimic ingrijorator. Dar e vorba, totusi, de o inflamatie. Am nevoie doar de citeva zile de odihna. Am avut probleme la tendonul lui Ahile in august si septembrie, iar apoi nu am mai simtit nimic. Insa acum au trecut deja doua saptamini de cind durerea a revenit. Credeam ca sint pregatita sa joc aici, sa incep anul la Brisbane, dar nu cred ca pot duce un meci intreg. Consider ca este mai important sa fiu pregatita si sa iau o scurta pauza”, a recunoscut constanteanca.
Simona Halep se declara increzatoare ca va putea participa saptamina viitoare la turneul de la Sydney, ultimul dinaintea Australian Open: „Da, intentionez sa merg la Sydney! De fapt, miine o sa plec acolo. La Sydney, Halep are sansa sa dea iar peste Victoria Azarenka. Alte nume mari prezente la acest turneu: Agnieszka Radwanska, Petra Kvitova, Angelique Kerber si Carla Suarez Navarro.

Sarapova s-a accidentat la antebrat

De la Brisbane va fi lipsi si a doua favorita a turneului, Maria Sarapova (foto). Rusoaica a organizat o conferinta de presa in care a explicat faptul ca s-a accidentat la un banal antrenament si, din precautie, a decis sa nu riste. „M-am accidentat la antebrat in timpul unui antrenament, in urma cu citeva zile, si a trebuit sa ma retrag. Am facut-o din precautie, tinind cont ca Openul Australiei incepe in scurt timp. Acesta era un eveniment special pentru mine, fiind campioana en-titre. Insa, sint increzatoare ca imi voi revedea fanii de la Brisbane anul viitor, in 2017”, a spus Sarapova. In urma retragerii celor doua jucatoare, principala favorita a turneului de la Brisbane a devenit spanioloaica Gabrine Muguruza, numarul 3 mondial si finalista anul trecut la Wimbledon.

Ultimele stiri

  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Curtea de Conturi Europeană spulberă fantezia zero emisii. Bateria costă cât o mașină normală
  • Accidentarea lui Mykolenko, avantaj pentru România
  • Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari, înainte de Paște. „Suntem în grafic”
  • Plângere penală la DNA, împotriva lui Nicușor Dan. Cine a depus sesizarea
  • Exit mobile version