Cauta

Fost ministru al Educației: Transformați teatrele în săli de clasă!

Andronescu: ”Riscăm să plătim un cost pe care nu-l vom mai recupera vreodată”

O oră pierdută din școală nu mai poate fi recuperată, susține fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu. Aceasta consideră că orele de curs trebuie să se desfășoare fizic, în sălile de clasă, în mediul rural, unde sunt puțini elevi, iar în mediul urban se pot improviza săli de clasă în teatre, case de cultură și chiar în restaurante, care oricum sunt închise.

Învățământul on-line trebuie să înceteze pentru că produce pagube care nu mai pot fi remediate niciodată, susține fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu. Cele mai relevante consecințe sunt rezultatele catastrofice de la Evaluarea Națională, unde, pe fondul unor subiecte excesiv de ușoare, s-a dublat numărul elevilor cu note sub 5. ”În semestrul II ne uităm care au fost rezultatele. Nu avem decât două repere, examenul de Evaluare Națională, clasa a VIII-a, și examenul de Bacalaureat, care au avut subiecte foarte ușoare comparativ cu cele din anii anteriori. Iar la Evaluarea Națională numărul elevilor care au luat sub 5 a fost dublu față de cel de anul trecut. Ăsta este un semnal de alarmă îngrozitor. Să lași la voia întâmplării școala mi se pare că este o pagubă pe care o s-o plătească toată țara mulți ani de acum încolo. Pentru că o zi de școală pe care nu o faci este irecuperabilă. Și în semestrul doi, abia după o lună de zile a ieșit Ministerul Educației să spună că trecem pe on-line. Păi o lună de zile a fost pierdută”, ne-a declarat senatorul Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației.

Improvizați săli de clase unde puteți!

Pentru a salva această generație este nevoie de implicarea tuturor autorităților, susține prof.univ. Ecaterina Andronescu. Aceasta arată că trebuie găsite soluții pentru ca elevii să meargă la școală, chiar în săli de clasă improvizate în teatre, în restaurante sau în săli de conferințe. ”În mediul rural, școlile sunt depopulate și multe școli reabilitate s-au închis, din lipsă de copii. Eu aș fi luat această decizie ca în învățământul din mediul rural, fără niciun fel de problemă, copiii să meargă la școală, pentru că acolo se putea asigura și distanțarea. Ar fi trebuit ca ministrul Educației să vorbească cu cei de la inspectoratele școlare, cu directorii de școli, pentru că nu poți să iei decizii din birou fără să analizezi situația concretă a fiecărei școli.

Iar în mediul urban, unde sunt aglomerări, aș încerca să găsesc spații adecvate, așa cum au făcut UMF-urile. Universitățile de medicină și farmacie au ținut examenele de admitere în săli disponibile din hoteluri, din instituții de cultură, chiar și în restaurante. Dacă găsești o sală destul de mare, unde poate să existe și distanțare, nu văd nicio problemă să o folosești ca sală de clasă în care să le predai elevilor. Evident că este vorba despre un efort financiar, dar, dacă vrei să salvezi această generație, acest efort trebuie făcut”, ne-a mai precizat fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu.

Monica Anisie, chemată în Parlament

Elevii au nevoie de predarea la clasă pentru a înțelege materia

Ministrul Educației, Monica Anisie, a fost chemat în Parlament pentru a găsi, împreună cu factorii implicați, o soluție viabilă pentru întoarcerea copiilor la școală. ”Eu sunt înspăimântată, vă mărturisesc sincer, cu atât mai mult cu cât secretarul general ONU a vorbit și el despre catastrofa generației. Nu poți face școală la distanță când nu ai cu ce, mai ales în învățământul preuniversitar și în cel din mediul rural. Noi am invitat-o în Parlament, săptămâna viitoare, pe doamna ministru Monica Anisie, alături de sindicate și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, să încercăm să avem o discuție cu ei și să se ia niște măsuri care, într-adevăr, pot fi diferențiate.

Noi, în universități, am avut acces la tehnologie de top, dar tot nu este același lucru. În sală te uiți să vezi dacă mai este nevoie să spui ceva, să mai adaugi o explicație. Mai mult, cum să obligi un copil în clasa pregătitoare sau în clasa I să învețe să scrie on-line? Cred că este necesară o abordare foarte serioasă, implicarea tuturor autorităților și decizii personalizate pentru fiecare școală. Altfel, riscăm să plătim toți un cost pe care nu putem să-l mai recuperăm în niciun fel”, a mai afirmat fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu.

Ultimele stiri

  • Scene înspăimântătoare în SUA. Patru poliţişti ucişi şi alţi patru răniţi, într-un schimb de focuri – VIDEO
  • VIDEO cu momentul arestării. Cum a reacționat Prințul Paul de România când l-au săltat polițiștii
  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • Exit mobile version