Cauta

Simulacru de concursuri pentru funcțiile de conducere din MAI. Subiecte imposibile, pentru a păstra împuterniciții

Instituția condusă de Lucian Bode a găsit o modalitate de a fenta legea

Presați de sindicate să organizeze concursuri pentru ocuparea funcțiilor de conducere, MAI a găsit o metodă stupefiantă de a mima respectarea legii. Instituția a dispus ca subiectele să fie imposibil de făcut, astfel ca niciunul dintre candidați să nu obțină notă de promovare și să rămână pe funcții tot împuterniciții sau desemnații, care să răspundă la comenzi. Un astfel de caz a fost semnalat la Vâlcea, unde nici cei care veneau să-și dea doctoratul nu ar fi avut nicio șansă să ia notă de trecere.

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, desemnat pe funcție după ce i-a expirat împuternicirea, va rămâne în continuare la conducere. Concursul pentru ocuparea postului de șef al IPJ, la care acesta nici nu a participat, a fost un simulacru în care s-a mimat încercarea de a intra în legalitate. Subiectele au fost atât de dificile și de complexe, încât probabil doar un geniu ar fi reușit să obțină notă de trecere. Scopul a fost evident, nimeni nu trebuia să ocupe funcția prin concurs. Notele luate de cei trei candidați au fost de 3,10, 5,96 și 1, în condițiile în care nota de trecere era 7, iar unul dintre candidați a scris 15 pagini.

”Eu am fost observator la concurs, iar subiectele au fost extrem de dificile și baremele, foarte complexe. Adică dintr-o întrebare de două rânduri candidatul trebuia să dezvolte și să treacă prin toate actele normative, să atingă aproape 15 subpuncte. Cine ar fi luat nota 7 la acest concurs ar fi avut o pregătire teoretică impecabilă. Probabil că s-a dorit ca niciunul dintre cei trei candidați care s-au prezentat să nu treacă acest concurs. Din punctul meu de vedere și organizarea a fost proastă, în sensul în care concursul a început la ora 14.30, iar unii candidați au plecat de la 6 dimineață de acasă. Ultimul candidat, care a luat nota 1, a intrat în sală la ora 20.00, după ce a așteptat 12 ore pe holuri. Omul a văzut subiectele și și-a dat seama că sunt de o complexitate foarte ridicată și că i-ar fi trebuit și foarte mult timp să le facă și a părăsit sala. Dacă nu ar fi intrat în sală, ar fi fost neprezentare, nu lua nota 1”, ne-a declarat Ion Stuparu, vicepreședintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Comisiei i-a luat 7 ore să facă subiectele

Comisia de concurs de la Vâlcea s-a închis într-o cameră de la 7.30 până la 14.30 și a făcut subiectele, dar nu le-a făcut din punct de vedere pedagogic, ca să le testeze cunoștințele, ci de tip capcane, ne spune Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

”Le-a dat, de exemplu, prevederi din lege și i-a pus să continue partea lipsă. Vă dați seama că polițiștii lucrează cu legea în față, nici judecătorii, nici avocații nu știu legile pe dinafară. Bibliografia a fost foarte stufoasă, cu mii de pagini, iar conform baremelor de corectare trebuia să te încadrezi la liniuță pentru a fi punctat. Subiectele erau pe două pagini, iar baremele de corectare pe 15 pagini”, ne-a precizat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol. La Vâlcea nu mai există titular pe postul de șef al Inspectoratului de Poliție Județean de aproape 10 ani, semnalează sindicaliștii. ”Situația este asemănătoare în majoritatea inspectoratelor județene de poliție din țară, ceea ce este foarte defavorabil instituțiilor, pentru că unui om care nu este titular pe funcție îi poate înceta împuternicirea în orice moment. Actualul inspector șef, Dumitru Dărăban, nu este nici măcar împuternicit, ci este împuternicit pe funcția de inspector șef adjunct și desemnat pe funcția de inspector șef. Domnul Dărăban a fost un an de zile împuternicit inspector șef, i-a expirat împuternicirea și a fost împuternicit pe funcția vacantă de adjunct și desemnat să rămână la comanda IPJ Vâlcea în continuare”, susține vicepreședintele Sindicatului Europol, Ion Stuparu.

O mare ilegalitate

Sindicaliștii de la Europol consideră că desemnarea șefului IPJ Vâlcea este o mare ilegalitate, pentru că poți să desemnezi pe cineva doar atunci când nu mai ai pe cine să împuternicești, ori nu s-a făcut dovada asta. ”Noi am depus acțiune în instanță pentru inspectorul general al Poliției de Frontieră prin care am solicitat anularea împuternicirii, pentru că ei aveau obligația să organizeze concurs și au organizat concurs. La DGA, unde este desemnat Liviu Vasilescu, am trimis o adresă prin care am cerut să ne spună câți ofițeri îndeplinesc condițiile pentru a fi împuterniciți, iar ulterior au anunțat organizarea concursului în 6 septembrie. Cel puțin am pus lucrurile în mișcare. La Vâlcea vom vedea când vor dori să ocupe postul după subiectele pe care le vor stabili. Dacă la primul concurs au dat niște subiecte imposibile, la al doilea vor da tot așa, iar la al treilea vor stabili niște subiecte pe care să le știe și agentul de pe stradă, îți dai seama că acolo este pila”, a mai afirmat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Ultimele stiri

  • Are sau nu șanse Iohannis să devină secretar general al NATO? Băsescu, opinie tranșantă – VIDEO
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Poza Zilei
  • Horoscop 29 aprilie 2024 – Trebuie să fiţi diplomaţi
  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Exit mobile version