AcasăSOCIALS-a emis avertizare! Vreme caniculară în mai multe zone din România. La...

S-a emis avertizare! Vreme caniculară în mai multe zone din România. La cât vor ajunge temperaturile în Capitală

Perioada următoare aduce temperaturi demne de luna lui ”Cuptor”. Meteorologii anunță temperaturi caniculare, dar și disconfort termic.

În primul fază, specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis o informare, care va intra în vigoare marți la ora 12 și va rămâne valabilă până joi seară, 30 iulie, la ora 20. În perioada avută în vedere, meteorologii spun că temperaturile vor continua să fie din ce în ce mai ridicate, astfel că vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară chiar, în regiunile extracarpatice.

Termometrele vor indica frecvent valori de peste 33-35 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, specialiștii anunțând că pragul critic de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală ”va fi atins în zonele de câmpie și podiș din sudul și estul țării și local din vest”.

COD GALBEN de caniculă

sursa foto: site ANM

Totodată, nu mai puțin de 22 de județe, dar și Capitala se vor afla, miercuri și joi, sub atenționare COD GALBEN de caniculă. ”În cursul zilelor de miercuri (29 iulie) și joi (30 iulie), în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Moldova, va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse miercuri și local joi, se vor situa peste 37…38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități, iar în cursul nopților temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade (nopți tropicale)”, transmit reprezentanții ANM.

Câte grade vor fi în Capitală

Totodată, meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală, valabilă în perioada 28 iulie, ora 11- 30 iulie, ora 22. Din care locuitorii Bucureștiului află că orașul nu va fi ocolit de acest val de caniculă, care va aduce temperaturi maxime în creștere în următorul interval.

Maximele vor fi de 33-34 de grade marți, de circa 36 de grade miercuri și, respectiv, de 37-38 de grade joi, conform ANM.

88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger