AcasăUtileAm scăpat de ploi dar vine canicula. Prognoza meteo pentru 28 iulie...

Am scăpat de ploi dar vine canicula. Prognoza meteo pentru 28 iulie 2020

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că, în țară, vremea va fi călduroasă, iar pe arii restrânse caniculară la amiază în sud-est, unde și disconfortul termic va fi ridicat.

Aerul devine irespirabil în multe zone, iar temperaturile resimţite vor fi cu mult peste cele înregistrate, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 34 de grade Celsius, iar cele minime, între 11 și 24 de grade Celsius.
Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăganul avem cer senin, vântul va avea unele intensificări, dar aerul devine greu de respirat şi apare canicula. Maximele trec peste 35 de grade la umbră. Ieri s-au atins 36 de garde la Hârșova şi 34 de grade pe litoral.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, va fi foarte cald. Zăpuşeala sporeşte peste zi, norii vor fi rari şi temperaturile resimţite ajung şi la 38 de grade. Şi marți a fost caniculă în zonă.

Se anunţă căldură mare şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Nu prea apar norii, iar spre amiază, atmosfera va fi extrem de fierbinte. La noapte, cerul se înseninează şi minimele ating 18…19 grade.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se anunţă vreme frumoasă, temperaturi agreabile şi ploi locale prin zona de munte. Şi pe timpul nopţii va fi atmosferă plăcută.

În vestul ţării, încălzirea este una perceptibilă. Maximele ajung la 30 de grade şi valorile resimţite vor fi ceva mai mari şi pe aici.

În Transilvania se anunţă vreme plăcută, cu maxime în jur de 30 de grade şi câţiva nori în zonele mai înalte.

Şi în Oltenia se încălzeşte vremea. Vor fi 33 de grade la umbră, norii nu prea apar şi vântul va adia destul de slab. Se resimt 34-35 de grade în zonă.

Şi în ţinuturile sudice va fi foarte cald. Zăpuşeala sporeşte cu fiecare oră, stresul termic va fi accentuat, iar maximele pot urca din nou spre 34 de grade la umbră.

Vremea în București

În Bucureşti, marți, vremea se anunţă călduroasă, cu nori puţini şi zăpuşeală mare.

Vremea la munte

În zonele de munte, avem timp frumos şi temperaturi în creştere. Marți, ploile apar local în zona Orientalilor şi în Meridionali, iar prin staţiuni va fi mai cald decât ieri.

Vremea pe litoral

Şi pe litoral prindem o perioadă cu zile fierbinţi. Marți vor fi chiar şi 32 de grade, disconfortul sporeşte şi apa mării va avea până la 27 de grade.

author avatar
Eli Dan Davidescu
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger