AcasăUtileVremea își face de cap. Caniculă și ploi torențiale. Prognoza meteo pentru...

Vremea își face de cap. Caniculă și ploi torențiale. Prognoza meteo pentru 27 iulie 2020

Meteorologii ne anunță că începutul săptămânii va fi marcat de caniculă în sudul și sud-estul țării, iar instabilitatea atmosferică accentuată se va manifesta în centrul, nordul țării și la munte.

În zonele cu caniculă, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

PROGNOZA METEO LA NOAPTE

În vestul și nord-vestul țării instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. Cantitățile de apă vor mai putea depăși izolat 20…25 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe spații restrânse, cu o probabilitate mai mare în centrul teritoriului și în zonele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade, mai scăzute în depresiuni.

PROGNOZA METEO LUNI

Gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat în sud-vestul, vestul, nordul și centrul țării și se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și condiții de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai intense la deal și la munte, precum și în Maramureș și Transilvania, unde ploile vor avea caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe suprafețe mici pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil și doar izolat vor fi manifestări de instabilitate atmosferică. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă în orele amiezii, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi în jur de 33 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

author avatar
Eli Dan Davidescu
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger