AcasăSOCIALAnunțul de ultimă oră al meteorologilor: Mare parte din țară, sub COD...

Anunțul de ultimă oră al meteorologilor: Mare parte din țară, sub COD GALBEN. Prognoză specială pentru Capitală

Meteorologii au emis un nou mesaj, de această dată cu privire la situația vremii pe parcursul zilei de luni.

Este vorba despre o atenționare COD GALBEN, valabilă între orele 10-23, interval în care, conform Administrației Naționale de Meteorologie, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, Transilvania, Crișana și local în Banat, Moldova și Muntenia.

Concret, specialiștii se așteaptă să apară în peisaj episoade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat de căderi de grindină. ”Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, spun meteorologii.

Totodată, ANM transmite că, în special în zonele estice și sud-estice, vremea va fi călduroasă. Și că disconfortul termic va fi în creștere, ceea ce înseamnă că, pe suprafețe mici, indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități.

Prognoză specială pentru București

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut publică, luni, o prognoză special realizată pentru București, valabilă tot în intervalul orar 1-23, din care aflăm că în Capitală vremea se anunță a fi călduroasă la orele amiezii, când disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) ar putea atinge pragul critic de 80 de unități.

Se anunță un cer variabil, ”iar după-amiaza și la începutul nopții vor fi descărcări electrice, ploi slabe de scurtă durată și intensificări trecătoare ale vântului”. Maxima zilei va ajunge la 32-34 de grade.

134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger