Cauta

Românii care primesc 3.000 lei primă de Paşte în 2024. Vine şi o majorare de salariu de 1.200 lei

pensii

Noi ajutoare sociale pentru pensionari și cei nevoiași. Cine sunt beneficiarii și ce primesc

Data la care sărbătorim Paștele diferă de la an la an. Învierea Domnului este prăznuită de ortodocși în lua mai în 2024. Anul acesta sărbătoarea Paștelui pică pe 5 mai, potrivit Calendarului Ortodox.

Calendarul creștin-ortodox este ghidat de o datare variabilă a Paștelui, sărbătoarea centrală a credinței creștine. În 2024, Paștele Ortodox va fi sărbătorit pe data de 5 mai.

Majorare de salariu de 1.200 lei

Noul Contract Colectiv de Muncă al minerilor și energeticienilor va intra în vigoare în cel mai scurt timp, după ce liderii de sindicat și administrația Complexului Energetic Oltenia au ajuns la un numitor comun în ședința de miercuri.

Chiar dacă sindicaliștii au solicitat o creștere a veniturilor în valoare de 1450 de lei, acest lucru nu s-a întâmplat, minerii și energeticienii trebuind să se mulțumească doar cu 1200 de lei brut, ceea ce nu este puţin.

Cadoul in numerar de 3.000 lei

Înaintea Paștelui din 2024, anumite companii au anunțat că vor oferi prime semnificative angajaților lor. Astfel, în Săptămâna Mare, unii angajați primesc 3.000 de lei pe card, împreună cu o majorare salarială de 1.200 de lei. În plus, aceștia beneficiază de tichete de masă și de un spor „de armonizare” în valoare de 200 de lei.

În urma negocierilor dintre părți, au fost stabilite următoarele:

Cum se calculează data Paștelui

Calcularea datei la care creştinii sărbătoresc Paştele ţine două fenomene naturale, unul cu dată fixă – echinocţiul de primăvară, iar altul cu data schimbătoare – luna plină.

Aceasta din urmă face ca data Paştelui să varieze în fiecare an. Dar în plus, utilizarea a două calendare diferite explică decalajul acestei sărbători la catolici şi ortodocşi.

Biserica Catolică se raportează la echinocţiul de primăvară după calendarul gregorian, în timp ce Biserica Ortodoxă calculează acelaşi eveniment astronomic după calendarul iulian (pe stil vechi).

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version