AcasăNewsDe teama scumpirilor, românii își fac de pe acum primele cumpărături! Cât...

De teama scumpirilor, românii își fac de pe acum primele cumpărături! Cât costă kilogramul de carne de miel, cu două săptămâni înainte de Paște

Deși mai sunt peste două săptămâni până la Paște, unii români s-au grăbit să facă deja primele cumpărături, în special de la raionul de carne, de teama faptului că în preajma Sărbătorilor aceasta se va scumpi.

Așa că nu sunt puțini cei care au trecut deja pragul piețelor sau al magazinelor, pentru a se aproviziona, din timp, cu carne de miel sau de porc, pentru a avea ce pune pe masă de Paște.

Speriați de gândul că, pe măsură ce se apropie tot mai mult Sărbătorile Pascale, vor veni noi scumpiri, mai ales la alimentele pe care speră să le poată pune pe masa de Paști, mulți oameni au mers deja să-și facă aprovizionarea pentru sărbătorile de la începutul lunii viitoare. Studiază atent oferta și abia apoi se „încumetă” să facă și ceva cumpărături.

Cât costă kilogramul de carne de miel

Deja produse tradiționale sunt pe rafturile magazinelor. Din galantare nu lipsește nici carnea de miel.  Kilogramul de carne de miel se vinde acum cu peste 40 de lei, iar carnea de porc se vinde cu peste 30 de lei, potrivit Antena3.

De altfel, sursa citată a făcut o analiză a prețurilor de la raft, în privința produselor care se regăsesc, de obicei, pe masa românilor, de Paște.

Și asta, având în vedere că încă de acum trei săptămâni, rafturile magazinelor erau deja pline cu produse specifice Paștelui. 10 bucăți de ouă vopsite costau 25,5 lei, iar un cozonac din supermarket, cu nucă și cacao, era 12,99 lei.

Iată câteva dintre prețurile produselor în data de 26 martie, conform antena3.ro:

Ouă vopsite 10 bucăți 25,5 lei

Ouă mărimea L 10 bucăți 12,5 lei

Carton 20 ouă 21,9 lei

Smântână 300 g. 10,9 lei

Iaurt cu fructe 125 g. 1,15 lei

Cozonac 12,99 lei

Muşchiuleţ din piept de pui 32 lei kg

Piept de pui dezosat 34,99 lei kg

Ceafă de porc cu os 31,9 lei kg

Muşchiuleţ de porc 41,99 lei kg

Lapte 3,5% grăsime 8,49 lei 1L

Franzelă albă simplă 2,39 lei buc.

Zahăr alb 1 kg 6,25 lei

Telemea de vacă 55,4 lei kg

Mălai 5,97 lei kg

Ulei 7,95 lei 1L

author avatar
Andrei Coman
814 afisari

3 COMENTARII

  1. Ceafa de porc cu os in 1989 costa 37 lei Kg cand salariul mediu net era 2850 lei. Desigur asta cumparai dupa minim 1 ora de stat la coada si daca aveai norocul sa gasesti coada. In prezent ceafa de porc cu os costa 31,90 lei iar salariul mediu net este 4850 lei. Doamne, cat suntem de nefericiti

  2. Ăăăă.. Io am cumpărat inca după revelion drob, miel și cozonaci sa fiu pregătit.Oauă mai trebe sa iau sa ciocnesc de Paști.M-am gândit Io c-o sa fie mai scumpe..Ba Radu Bran Ciolanescu pe timpul comunistilor carnea era româneasca nu din import Danemarca precum azi! Fara gust. Mai lasa propaganda ca nici atunci, nici acum nu e bine!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger