Cauta

Prioritate zero. Guvernul finanțează crearea de muniție pentru combaterea dezordinii publice

Guvernul se pregătește de război împotriva populației

Romarm participă la un proiect de cercetare, cu finanțare de la bugetul de stat, ce are ca scop crearea de muniție pentru combaterea dezordinii publice. Acesta face parte din obiectivul de dezvoltarea şi exploatare operaţională a tehnologiilor neletale de scoatere din luptă. Proiectul a beneficiat de o finanțare de aproape 1,7 milioane de lei și este programat a fi transferat către operatorii economici pentru a intra în producție din luna iunie a acestui an.

mitingPentru că inamicul numărul 1 al Guvernului este populația, unul dintre cele mai importante proiecte de cercetare desfășurate în ultimii doi ani are ca obiect crearea de muniție pentru combaterea dezordinii publice. Astfel, compania Romarm, cu o finanțare de aproape 1,7 milioane de lei primită de la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, se află aproape de finalizarea unui proiect, cu transfer la operatorul economic, ce are ca obiect crearea unei muniții iritant-lacrimogenă cu toxicitate redusă pentru combaterea dezordinii publice. ”Scopul proiectului 79 PTE -TearCloud îl reprezintă dezvoltarea capacității de fabricare, la nivel industrial, a unei muniții iritant-lacrimogene cu toxicitate redusă pentru combaterea dezordinii publice.

Dezvoltarea şi exploatarea operaţională a tehnologiilor neletale de scoatere din luptă, ca sisteme funcţionale integrate pot oferi factorilor de decizie sau celor care se află în linia întâi, din domeniul ordinii publice și siguranței naționale, o alternativă la tehnica utilizată în prezent. Tehnologiile neletale pot deveni mijloace ideale pentru combaterea dezordinii publice”, se precizează pe site-ul companiei Romarm. Potrivit convenţiei privind interzicerea dezvoltării, producerii, stocării şi folosirii armelor chimice şi distrugerea, substanţele iritante sunt excluse din categoria armelor chimice, fiind grupate sub denumirea de substanţe pentru combaterea dezordinii publice.

Grenade împotriva populației

Romarm explică faptul că utilizarea substanţelor iritante este permisă numai în scopul combaterii dezordinii publice, şi nu ca metodă de război. Acestea sunt definite în Convenţie ca substanţe chimice care pot produce rapid omului efecte de iritaţie senzorială sau incapacitare fizică, ce dispar la scurt timp după terminarea expunerii.

”Muniția iritant-lacrimogenă cu toxicitate redusă pentru combaterea dezordinii publice va avea la bază o compoziție formată din agenți iritant-lacrimogeni, mai puţin periculoși și cu o eficiență mult mai mare decât cele existente pe piață în momentul actual, recuperare semnificativă rapidă, fără leziuni permanente și mai multă siguranţă în utilizare. Astfel, muniția iritant-lacrimogenă cu toxicitate redusă, realizată sub forma unei grenade de mână cu efecte speciale, este destinată să intre în înzestrarea structurilor de ordine publică şi să ofere factorilor de decizie posibilitatea de a utiliza produsul ca alternativă de soluţionare a unor situaţii conflictuale în care utilizarea unor arme letale este inoportună”, potrivit companiei Romarm. Grenadele vor fi folosite în misiuni de combatere a dezordinii publice, acțiuni de prevenire și combatere a terorismului sau activități de instruire a luptătorilor de toate armele pentru desfăşurarea unor acţiuni de luptă rapide, mai susține compania.

În iunie intră producție

Până în prezent, Romarm a finalizat cele două etape de cercetare dezvoltare a proiectului, ajungând la cercetări privind tehnologiile de fabricare la nivel industrial a amestecului pirotehnic și a muniției și la realizarea fluxului tehnologic, a instalației de preparare și încărcare a compoziției iritant- lacrimogene. Anul trecut s-au finalizat studiul privind fabricarea la nivel industrial a amestecului pirotehnic iritant lacrimogen, studiul privind fabricarea și asamblarea muniției la nivel industrial, documentația tehnică de fabricație muniție, instalația de fabricație amestec pirotehnic, precum și instalație de fabricație focos și corp muniție. În iunie, anul acesta, conform proiectului, este de așteptat ca muniția să intre deja în procesul de fabricație.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version