Cauta

Primul oraș din România intră în carantină în valul 4 din cauza infecțiilor cu COVID-19

Coronavirus

Primul oraș din România intră în carantină în valul 4 din cauza infecțiilor cu COVID-19

Drobeta Turnu Severin va intra, luni noapte, în carantină pentru o perioadă de două săptămâni. Este primul municipiu reședință de județe în care se ia o astfel de măsură în cadrul valului patru al pandemiei de Covid-19.

Municipiul Drobeta Turnu Severin, dar și câteva localități limitrofe – Schela Cladovei, Dudașu Schelei și Gura Văii – vor intra în carantină de luni, 11.10.2021, pentru două săptămâni, anunță prefectura.

Decizia carantinării municipiului s-a luat având în vedere situaţia epidemiologică de la nivelul unității administrativ teritoriale Drobeta Turnu Severin, unde incidența cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 este de 9,94 la 1000 de locuitori, iar riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, cu un trend de creștere a numărului de îmbolnăviri foarte rapid, explică sursa citată.

„A fost o decizie dificilă, grea”, a spus primarul din Drobeta-Turnu Severin, Marius Screciu, precizând că spitalele nu numai că sunt pline, ci funcționează peste capacitatea lor. „S-a considerat că era singura posibilitate să se întrerupă acest lanț al infectărilor”, a explicat Screciu decizia luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți.

Cursuri online și nunți interzise

Astfel, cursurile școlare se vor desfăşura doar în sistem online, în cazul preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, gimnazial, liceal și postliceal, inclusiv a celor cu cerințe educaționale speciale, în unitățile de învățământ preuniversitar de la nivelul zonei carantinate, cu excepția activităților de terapie pentru preșcolarii/elevii cu cerințe educaționale speciale. Tot în sistem online este permisă participarea tuturor studenților/cursanților din instituțiile de învățământ superior la activități didactice.

Pe toată durata carantinei este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nonalcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul şi/sau exteriorul clădirilor. Se permite comercializarea produselor doar în sistem „take-away” (la pachet) şi/sau catering.

De asemenea, sunt interzice evenimentele private, precum nunți și botezuri, și se limitează programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 18,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop.

Ultimele stiri

  • Catastrofa Air India, o sinucidere?
  • Avertisment de la CNAS: „Atenție la înșelătorii! Casele de asigurări de sănătate nu solicită asiguraților informații despre conturi bancare”
  • „Școala românească nu are o direcție clară în fața consumului de droguri. Este grav” – Concluziile Conferinței Webdidactica, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
  • COD GALBEN de ploi, vijelii și grindină. Atenționarea meteo vizează 16 județe – HARTĂ/Cum va fi vremea în București
  •  Admiterea la liceu 2025. A fost publicată ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a/Ce urmează pentru elevi
  • Dacian Cioloș, refuzat de un taximetrist la Aeroportul Otopeni/Ce a pățit șoferul de taxi – FOTO
  • Ce spune Grindeanu despre relaţia cu Bolojan: „Eu cred că oamenii nu se aşteaptă să fim prieteni” – VIDEO
  • Ce presupune reforma pensiilor speciale și la cât ar putea crește vârsta de pensionare. Ministrul Muncii: „Magistrații știu foarte bine la ce mă refer”
  • Dezvăluiri de culise în privința măsurilor fiscale. Grindeanu: Pîslaru a mers la Bruxelles și a venit de acolo cu un to-do list – VIDEO
  • Comunicat de presă KABE BOYS SRL
  • Exit mobile version