AcasăȘTIRI EXTERNEChina a construit centre de carantină gigantice. 5.000 de camere, videochat, mese...

China a construit centre de carantină gigantice. 5.000 de camere, videochat, mese servite de roboți

China a construit centre de carantină gigantice. 5.000 de camere, videochat, mese servite de roboți

Înainte de a găzdui Jocurile Olimpice de la Beijing la începutul anului 2022, gigantul asiatic dublează restricțiile de sănătate și își accentuează strategia de toleranță zero. Construind, de asemenea, centre gigantice de carantină.

Țara condusă de Xi Jinping a instalat centre imense de carantină – care conțin în total 5.000 de camere – în sudul metropolei Guangzhou, numită și Canton. Aceste clădiri, care se vor deschide în zilele următoare, vor înlocui hotelurile desemnate pentru a pune în carantină călătorii chinezi și internaționali din străinătate. O măsură care vizează reducerea expunerii rezidenților la posibile cazuri importate.

„Stații internaționale de sănătate”

Instalarea acestor centre ar costa 260 de milioane de dolari, potrivit CNN. Rânduri de clădiri cu trei etaje, acoperite cu acoperișuri gri-antracit, complexul s-a ridicat de la sol în mai puțin de trei luni pentru a fi construit la periferia orașului. La deschidere, aceste centre vor funcționa astfel: călătorii vor fi transferați în autobuze direct de la aeroport și vor fi închiși în camerele lor timp de cel puțin două săptămâni.

În ciuda dimensiunilor sale enorme, facilitatea nu ar fi probabil suficient de mare pentru a găzdui toate sosirile străine, scrie Express.

Cameră video de chat, termometru alimentat de inteligență artificială, mese livrate de roboți: cea denumită oficial „Stația Internațională de Sănătate Guangzhou” este concepută pentru a evita orice interacțiune cu călătorii.

Superioritatea partidului în fața Occidentului

La rândul său, Dongguan, un oraș de opt milioane de locuitori, a început construcția propriei „stații sanitare internaționale”. La fel și Shenzhen, noul oraș-pol tehnologic al Chinei, cu cinci milioane de locuitori.

Pe lângă faptul că reprezintă o problemă de sănătate la nivel național, gestionarea epidemiei în China înglobează și o problemă politică. Obiectivul este ca autoritățile chineze să își arate superioritatea față de occidentalii care încă se confruntă cu pandemia Covid-19.

author avatar
Tudor Borcea
429 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger