AcasăSOCIALPolițiștii au ajuns la Iohannis: ”Am pierdut controlul străzilor!”

Polițiștii au ajuns la Iohannis: ”Am pierdut controlul străzilor!”

Polițiștii i-au cerut lui Iohannis să ia măsuri urgente în CSAT

Disperați că Guvernul și ministrul de Interne nu fac nimic pentru rezolvarea problemelor care pun în pericol siguranța națională, polițiștii au decis să meargă direct la Klaus Iohannis. Aceștia i-au cerut să se implice, în calitate de președinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, și să ia măsuri care să conducă la reocuparea străzilor de către polițiști.

Reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) au mers ieri la Cotroceni pentru a solicita conducerii Consiliului Suprem de Apărare a Țării rezolvarea problemelor urgente din sistem, astfel încât să fie preluat controlul străzilor din mâna interlopilor.

”Urmare a unor solicitări, nesoluționate integral, adresate Guvernului și Ministerului Afacerilor Interne, referitoare la probleme care privesc funcționarea în bune condiții a Sistemului de Ordine şi Siguranţă Publică, dar și drepturile/interesele angajaților pe care-i reprezentăm, Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, organizaţie sindicală cu reprezentativitate juridică în MAI, vă adresează rugămintea de a include pe ordinea de zi a proximei ședințe a CSAT câteva subiecte de interes general, în domeniu”, se arată în adresa oficială depusă la cabinetul șefului Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Klaus Iohannis. Principala problemă care va trebui discutată în CSAT este cea a urgenței diminuării deficitului major de personal din toate structurile MAI, în special din cele operative (care ajunge și la 50%, în mediul rural), ceea ce implică eficiență scăzută în misiunile derulate, dar și suprasolicitarea personalului în activitate; în prezent, deficitul este de cca. 20.000 de angajați, dintre care polițiști/polițiști de frontieră, aprox. 15.000. Totodată, SNPPC i-a atras atenția președintelui că este necesară    întărirea autorității polițistului și recredibilizarea Poliției Române, inclusiv prin adoptarea unei legislații corespunzătoare în acest sens.

Se pleacă masiv din sistem

Sindicaliștii i-au mai cerut președintelui CSAT să adopte un Memorandum, prin care să se garanteze predictibilitatea legislației salariale în domeniul familiei bugetare Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, precum și în cel al pensiilor militare de stat, pentru a stabiliza dinamica de personal și procesul de tutelare profesională, afectate grav de plecările din sistem, cauzate de declarații politice iresponsabile și de inițiative legislative populiste (gen majorarea vârstei de pensionare la 63-65 de ani – în prezent este la 60 de ani, iar speranța de viață a polițiștilor/militarilor depășește cu puțin maximul vârstei de pensionare. Totodată, SNPPC a mai solicitat și investiții pentru   dezvoltarea logisticii și dotarea cu echipamente/mijloace tehnice de intervenție moderne, care să asigure eficiența misiunilor derulate în slujba cetățenilor și a statului, dar și protecția polițiștilor.

Siguranța națională nu este o prioritate

Incidentul de la Arad dovedește că poliția nu mai are sub control strada, iar aceasta este o problemă de securitate națională, ne spune Mihai Zlat, vicepreședintele SNPPC.”Deficitul de personal este foarte mare, avem undeva la cel puțin 300-400 de polițiști lipsă în fiecare județ. Se pare că siguranța națională nu este o prioritate pentru guvernanți, pentru că în momentul în care nu ai polițiști pe stradă vei avea infractori. Avem din ce în ce mai multe infracțiuni cu violență, comise de persoane periculoase, care încet, încet încep să ocupe străzile în locul polițiștilor. Pe de altă parte, tot haosul acesta cu Legea salarizării și cu schimbarea vârstei de pensionare nu face decât să creeze un deficit și mai mare de personal. Numai anul acesta se vor pensiona cel puțin 4.000 de polițiști, fapt care va avea efect în siguranța publică. În aceste condiții, domnul Bode ne spune că trăim într-o țară sigură, dar dacă ne uităm atent la situația operativă observăm că infracționalitatea este în creștere”, ne-a declarat Mihai Zlat, vicepreședintele SNPPC.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
9.547 afisari

18 COMENTARII

  1. Deci nu e numai vina lor. Deia am spus ca lupta antidrog trebuie pusa pe planul 0 ca americanii cu ground 0 la tero.
    Acum o săptămână interpol anunta o captura record de o tona juma la Ct. Pai aia nu trebuia tranzitata prin Arad? Atunci cartelul columbian si-a luat revansa ca e lovitura militara aia nu e de aigarici – AVETI GRIJE CU TOTII SA NU MIERLITI LA ORTUL POPI LA ALTA INCARCATURA!
    -cu alte cuvinte nu dilerul si incarcatura primeaza in o astfel de captura ci fabricantu, directorul cat si lenti lui. Adica intai distrugi filiera apoi deschizi si tona si o dai la tv. Ei au considerat o mare dezonoare asta si dau in servicii si organ cu o lovitura pe masura.
    E parerea mea si 99% am dreptate de obicei…

  2. Cum să nu se pensioneze, când oameni văd și aud iar public se vorbește numai de barabule iar ei văd alte lucruri care se umflă și uni iau pensii de zeci și sute de mii lei prin fraudă și nu se sesizează nimeni.
    Au luat fraudulos doctorate,asta ce înseamnă furt cine nu sesizează e complice iar nerecuperarea pagubelor trebuie făcută prin cercetare administrativă iar se fac complici cu aceștia, oare de ce unuia îi iei 20 de lei înapoi iar lor intre ghilimele nu le iei sute de mii de lei.
    Legiuitorul nu spune că trebuie să furi un ou sau un bou cu scuzele de rigoare.
    Întreb și eu așa unde e dreptatea sau i-a atins pe toți molima, verificați fraților toate auditurile in parte să vedeți ce surprize veți avea mai ales la stabilirea pensiilor și fondurile operative, vă e frică atunci lăsați pe alți să ia frimiturile….

  3. Vine vara se deschide pandemia mai pudrezi pe nas, Ue se simte bine… mai ajuti si iuniunea cu bani…

  4. pai ce atita se pling, n-a zis seful lor ca „Romania este sigura”?
    Ce atita hau-hau bau-bau?

  5. Ar spune cineva „Noi am citit și ne considerăm informați”, cu alte cuvinte facem ce vrem că oricum nu hotărâm noi!

  6. Il doare in sistemul de operare, adica in DOS

  7. Cand am intrat in acest sistem aveam obligații dar erau compensate de în salariu decent. Acum avem doar obligații si salariul este la nivelul anului 2009. De logistica nu mai spun. Unii i cetățeni sa lase ciocul mic ….

    • Dacă tot te-ai băgat in vorba, ia zi nea, cat ai salariul, vechimea in poliție si pentru ce il încasezi ? Hai baga ca sa fii convingător !

      • un debutant are 4200 lei si se plang,pai sa mearga in privat cate 12 ore 6 zile pe saptamana cu jumatate salariu,fara sa-i plateasca cineva chiria sau hainele

        • Sau hai să vină deșteptul ăla de la privat să ne arate cum se face treaba! De pe margine mulți sunteți tari în gură. „În teren” e mai greu!

        • Daca tu compari privatul cu munca politieneasca plus riscurile aferente inseamna ca esti un imbecil!

        • Macar privatul a scapat de un stres, el poate pleca lejer de la un patron la altul cand doreste fara sa isi schimbe meseria pe cand politistul daca pleaca din politie trebuie sa isi schimbe si meseria si sa o ia de la zero in alta meserie.

  8. Felicitari, bai Bode, lasa ca rezolvi tu toate problemele coloniei de la Bukale, unde se mananca romanasii intre ei, la propriu !! 🙂 Ei, asta e, mai ales in ghetto-uri, viata e, si a fost intotdeauna la limita, ca sa zicem asa 🙂 Se simt aia pe acolo ca maimutele de la zoo, de fapt acolo totul e un mare zoo in aer liber, numai turistii japonezi mai lipsesc de acolo, aia vin numai pentru senzatiile tari oferite de negrii autohtoni !! 🙂

  9. S-au dus pentru CIOLAN !,nicidecum pentru siguranta cetatenilor . S-au invatat derbedeii cu salariile si sporurile speciale ,iar cei mai lacomi vezi legaturile cu clanurile ,vezi mafia
    dosarelor de la circulatie ,vezi miile de dosare cu autori necunoscuti,vezi participarea la traficul de persoane ,ati uitat povestea Caracal-Deveselu ?,vezi mafia deseurilor din vami si din teritoriu , vezi politistii camatari sau capii infractiunilor,vezi traficul de droguri , vezi cazul ONESTI ,CE-S TOATE ASTEA ?.
    COMPETENTA !, EFICIENTA !,PROFESIONALISM =0,00 .
    S-au dus la cersit ?, cate nesimtire poti dovedi !,cata lipsa de demnitate ?.
    Toti acesti paraziti sunt facaturile ACADEMIILOR INCHIPUITE DE IZMENAR.

    • Dacă nu îi plătește statul îi plătesc infractorii.

      Dacă medicii nu sunt plătiți de România pleacă și sunt plătiți de Franța sau Germania.

      Ce dracu e atât de greu de priceput? Dacă tu îi dai polițistului salariu de 4000 de lei (cu tot cu vechime și sporuri) și vine infractorul și îi zice: ia de la mine salariul tău pe 5 ani și fa-te că lucrezi ce să facă ăla?

      Infractorii strigă: ” polițiștii au salarii mari! Nu le dați în plus”.
      Lasă fraierilor că le dam noi!

    • Asta se intampla pentru ca noi avem traditia angajarilor si promovarilor pe criteriul pilelor, de aceea toti suntem de vina.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger