Cauta

Nou protest în Piața Victoriei! Jandarmii, în alertă. Premierul Orban reacționează: „Se pun în pericol”

miting

Legea carantinării scoate românii în stradă. Un protest fără mască s-a anunțat, pentru duminică seară, în Piața Victoriei. Chemarea la manifestație a devenit virală, fiind răspândită rapid pe rețelele de socializare.

Iată mesajul care a circulat sâmbătă pe social media: „Pentru mâine, Duminică 12.07.2020 s-a organizat la Bucuresti, în Piata Victoriei, ora 18, un miting autorizat de protest, împotriva Legii care prevede carantina obligatorie, internarea si izolarea forțată pe motiv de epidemie sau orice alt pretex invocat.
Participarea noastra la acest miting este o șansă unică pentru a împiedica această Lege de dictatură sanitară!
Vă rugăm să gasiți forme de transport si anuntati rude, prieteni, cunoscuți, si pe toți cei apropiați care pot merge, din orice loc din țară.
Libertatea, sănătatea si credința noastră sunt în pericol!
Aceasta poate fi ultima noastră șansă de a ne putea apăra!
Vă rugăm să participati cu rugăciune în suflet și credință!
Domnul si Măicuța Domnului Prodromița sa ne ajute!”.

Și avocatul Piperea îndeamnă la protest

Și avocatul Gheorghe Piperea, care consideră neconstituțional proiectul de lege al Guvernului, în ceea ce privește carantina şi izolarea, a făcut public un îndemn la protest ce a fost deja distribuit de mii de oameni, pe rețelele de socializare.

„Pentru cei ce încă mai cred în libertate și fraternitate, am un mesaj: duminică, ora 18, se iese în stradă, fără mască, pentru a protesta contra proiectul anti-constituțional de lege privind carantina și izolarea. PS Evenimentul este organizat de mai multe organizații civice și personalități. Nu sunt organizator, deci nu îmi cereți detalii, că nu le am. Afișul este prezentat aici cu acordul dnei Iosefina Pascal, care l-a lansat sub titlul “opriți dictatura sanitară”, a scris Gheorghe Piperea pe Facebook.

Inițiatoarea acestui protest ar fi Iosefina Pascal, care a scris pe blogul ei„toți oamenii care susțin Legea Dictaturii Sanitare, în forma abominabilă condeiată de Guwerner, sunt complici la distrugerea democrației şi libertăților cetățenești din România”.

Reacția lui Orban la mitingul anunțat în Piața Victoriei

Premierul Ludovic Orban i-a îndemnat pe români să nu participe la mitingul anunţat pe reţelele de socializare în Piaţa Victoriei. Șeful Executivului a avertizat că „se pun pe sine în pericol” şi „se situează făţiş împotriva unor reglementări legale”.

„Sunt convins că Ministerul de Interne este gata să ia toate măsurile. Eu îi îndemn pe oameni să nu iasă la astfel de mitinguri, care, sincer, nu transmit nimic, se pun pe sine în pericol şi se situează făţiş împotriva unor reglementări legale. Portul măştii este stabilit prin lege ca fiind obligatoriu în spaţii închise. Sigur că, dacă ies afară, nu poţi să-i obligi să poarte masca.

E o adevărată campanie, care este derulată din foarte multe surse, o campanie care se vede că este organizată, finanţată şi este o campanie care este împotriva intereselor fundamentale ale cetăţenilor români. Sănătatea este bunul cel mai de preţ al omului. Îi rog pe români să-şi apere sănătatea, atât sănătatea lor, cât şi sănătatea semenilor lor, în primul rând al celor pe care-i iubesc, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, la plecarea de la sediul MAI, potrivit Agerpres.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version