Cauta

Nicușor Dan, explicații menite să țină de cald. Primarul vorbește de ”avarii minore” – VIDEO

Nicușor Dan, explicații menite să țină de cald. Primarul vorbește de ”avarii minore”. Și de varianta aleasă ca să nu ”crape reţeaua” - VIDEO (foto: Facebook)

În contextul în care mai multe blocuri de pe raza a cinci sectoare din Capitală – excepție făcând doar sectorul 3 – au probleme la nivel de furnizarea agentului termic, într-o zi în care temperaturile de afară sunt foarte scăzute, primarul Capitalei a venit cu explicații.

”În acest moment există doar două avarii minore pe rețeaua secundară, care vor fi remediate până azi în cursul după-amiezii, însă există multe blocuri din Capitală care au furnizarea sub parametri”, a susținut, luni, primarul Capitalei, într-o conferință de presă.

Decizia luată de teama să nu ”crape” rețeaua

Nicușor Dan a continuat prin a explica și cele două variante care ar fi fost la dispoziția decidenților, în acest caz, dar și motivul pentru care s-a ales să nu se forțeze rețeaua, dat fiind faptul că – a spus-o chiar primarul Capitalei – e frig afară.

A fost o decizie care s-a luat. Existau două alternative: fie se merge așa cum se merge (…) pe funcționarea sub parametri, fie se forța rețeaua, pentru o temperatură mai mare şi implicit o presiune mai mare, cu riscul ca ea să crape. Și atunci decizia care s-a luat la nivelul Termoenergetica a fost să se meargă pe prima variantă – a nu se forța rețeaua. Deci se poate produce mai mult, se poate pune presiune pentru a transmite mai mult, dar ne este frică, acum când este frig afară, să nu crape rețeaua și atunci să fim nevoiți să lăsăm o zi și jumătate, două, multe blocuri fără căldură și atunci am ales varianta asta”, a fost auzit spunând Nicușor Dan.

Ca urmare a unor avarii apărute, în sectoarele 1, 2, 4, 5 și 6 sunt probleme la nivelul mai multor blocuri, care au rămas fie fără căldură fie apă caldă. Mai precis, este vorba despre ”parametri insuficienți de furnizare a agentului termic”. ”Echipele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti S.A. lucrează în regim continuu pentru remedierea în cel mai scurt timp a tuturor lucrărilor”, susțin reprezentanții companiei.

Lista zonelor afectate arată astfel:

functionare_sistem_termoficare
Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version