Cauta

Ministrul Muncii, cu ochii pe sporurile medicilor și asistentelor: S-au creat niște inechități în sistemul de salarizare în sănătate – VIDEO

Raluca Turcan, cu ochii pe sporurile medicilor și asistentelor: S-au creat niște inechități în sistemul de salarizare în sănătate - VIDEO (foto: Facebook)

Raluca Turcan nu scapă de întrebări privind sporurile din sistemul public de salarizare. Un subiect de interes pentru bugetari. Și în special pentru angajații din sistemul de Sănătate, care lupă, de luni bune, cu pandemia COVID.

Întrebată în legătură cu o serie de declarații făcute la un post TV, din care s-a înteles că medicii și asistenții au sporuri foarte mari în raport cu personalul TESA din Sănătate, Raluca Turcan a explicat la ce anume s-ar fi referit de fapt.

”Nu am spus că au salarii foarte, foarte, foarte mari, ci pur și simplu că s-au creat niște inechități în sistemul de salarizare în sănătate și aceste inechități pot fi corectate prin modificările la legea salarizării. Personalul TESA a rămas în momentul de față cu salariul de bază la nivelul anului 2020 la început, în timp ce o parte dintre medici și asistente au avut parte și de o creștere a salariilor de bază și de asemenea de un nivel al sporurilor, exceptat din plafonul de 30%, pe care îl prevede legea salarizării”, a susținut Raluca Turcan.

Mai mult, ministrul Muncii a adăugat că ”nu vorbim de toţi medicii şi asistentele, sunt unele categorii, pe fond nu contează exact cine are aceste sporuri şi avansuri în salariul de bază, pe noi ne interesează ca în legea salarizării să aducem echitatea în sistemul public”.

Criterii de eficienţă

Într-o serie de declarații făcute miercuri seară la Digi 24, ministrul a dat ca exemplu sistemul de sănătate – unde salariile medicilor şi asistentelor sunt plătite la un nivel raportat la salariul de bază din anul 2022, pe unele specialităţi sunt şi sporuri foarte mari, în timp ce personalul TESA (îngrijitori, brancardieri, inclusiv personalul tehnic) este lăsat la nivelul anului 2019 cu salarii foarte mici, potrivit Agerpres.

”Mi se pare firesc în primul rând să încercăm să îi ajutăm pe cei care au rămas în urmă şi apoi, pe criterii de eficienţă, să legăm sistemul de sănătate sau de asistenţă socială sau chiar administraţia de ceea ce aşteaptă omul de la acest sistem. Întotdeauna ne-am gândit la cei care sunt în sistem dar aproape niciodată la cei care sunt dincolo de sistemul public şi îşi doresc ca acesta să funcţioneze performant”, a declarat Turcan, citată de sursa amintită.

Ultimele stiri

  • SUA prezintă condoleanțe Iranului, dar continuă să-i condamne
  • VIDEO| Incendiu puternic în Sectorul 2
  • Alege ce citești
  • ROMÂNIA, împinsă să intre în RĂZBOI cu RUSIA!
  • ȘOC la Barcelona: Gallardo în locul lui Xavi!
  • Rapidiștii beau Guinness
  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Farmaciile, scăpate de sub control. Numărul uriaș al acestora face imposibilă supravegherea
  • „Mogadiscio pe Mediterana”. Nimeni nu conduce Gaza
  • Exit mobile version