AcasăPoliticaGabriela Firea cere bani pentru medici! Solicitare urgentă către Guvern

Gabriela Firea cere bani pentru medici! Solicitare urgentă către Guvern

Gabriela FireaGabriela Firea cere bani pentru medici! Solicitare urgentă către Guvern

Gabriela Firea anunţă că social-democraţii vor utiliza „toate mijloacele legale” pentru a determina guvernul să îşi respecte promisiunile în privinţa cadrelor medicale. Fostul primar general al Capitalei, actual candidat PSD pentru Senat, susţine că doar 30% din cadrele medicale au primit sporurile promise.

Firea a făcut acest anunț vineri, după întâlnirea cu liderii Sindicatului Sanitas, la care a participat şi Alexandru Rafila.

„Grija pentru pacienți, fie că sunt Covid sau suferă de alte afecțiuni – cronice sau acute -, protecția corespunzătoare a pacienților și a cadrelor medicale pentru a nu se infecta, testarea periodică, asigurarea condițiilor decente de muncă pentru a-i putea vindeca pe bolnavi, un procent corespunzător din PIB pentru sănătate – au fost principalele teme ale întâlnirii cu liderii Sindicatului Sanitas, la care a participat Profesorul Alexandru Rafila.

Mai mult, am stabilit să uzăm de toate căile legale prin care să determinăm guvernul să se țină de cuvânt: până acum, doar 30% din cadrele medicale au primit sporul pentru efortul și riscul suplimentar în lupta cu Sars-Cov2.

Ceilalți medici și asistenți sunt amânați cu dispreț de catre Orban și Tătaru. Fostul secretar de stat, Rodica Nassar și colegii noștri parlamentari: Oana Florea, Daniel Zamfir, Florin Manole au garantat și ei susținere pentru pacienți și cadrele medicale, în comisiile de specialitate în care activează”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Medicii și asistentele și-au cerut drepturile în stradă

Sindicaliştii Federaţiei SANITAS au pichetat zilele trecute sediul Guvernului în semn de protest faţă de lipsa de reacţie a autorităţilor la solicitările de sprijin financiar, uman şi logistic înaintate Executivului de organizaţia sindicală.

La începutul acestei luni, zeci de sindicalişti din domeniile sanitar şi de asistenţă socială au organizat primul protest în faţa Guvernului, intitulat „Mitingul Epuizării”, nemulţumiţi de ceea ce numesc „strategiile de criză incoerente” ale autorităţilor în ceea ce priveşte abordarea epidemiei.

Federaţia sindicală a decis organizarea unor astfel de manifestaţii publice, în faţa Guvernului României, în zilele de marţi, începând cu data de 3 noiembrie 2020, până când vor fi luate măsuri concrete, „materializate în acordarea tuturor drepturilor legale”.

author avatar
Andreea Vlad
150 afisari

2 COMENTARII

  1. PSD-ul mananca din aceeasi farfurie cu PNL,USR et comp.Se prefac putere si opozitie pentru uzul turmei privitoare la TV Eu zic ca pe 6 sa stam acasa.Numai asa putem delegitima clica de tradatori care a pus cizma pe gatul romanilor.

  2. N-am nici o sansa sa votez pe 6 decembrie , n-am pasaport si cetatenie romana , halesc kkt din Rabnita si fac propaganda sa nu se duca lumea la vot , execut instructiunile primite de la Raion .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger