AcasăSOCIALNoi detalii în privința legii salarizării, de la Palatul Victoria. Raluca Turcan,...

Noi detalii în privința legii salarizării, de la Palatul Victoria. Raluca Turcan, anunț despre sporuri: ”Să nu depășească…” – VIDEO

foto: gov.ro

Ministrul Muncii a ieșit în fața presei miercuri după-amiază, după ședința de Guvern, cu precizări, între altele, despre proiectul privind legea salarizării în sistemul public.

”Am solicitat tuturor ministerelor de linie (…) să prezinte propria viziune în privința salarizării în sistemul public, plecând de la niște principii pe care Ministerul Muncii le-a identificat ca fiind necesare – în primul rând să existe o unitate în privința salariului în plată, care se calculează pentru toate categoriile socio-profesionale. Noi propunem ca salariul de bază la care să se raporteze calculul salariilor să fie 2.300 de lei, nivelul salariului minim brut pe economie”, a anunțat în primă fază Raluca Turcan.

Cu ochii pe sporuri

Ministrul Muncii a explicat, totodată, ce se are în vedere și la nivel de sporuri -un subiect de mare interes, de altfel, pentru bugetari.

”De asemenea, dacă sunt sporuri care sunt necesar a fi acordate, acestea să nu depășească mai mult de 20% din nivelul salariului de bază. (…) Sistemul sporurilor să fie revizuit radical, în sensul în care unele sporuri să fie acordate în sume fixă, pentru că presupun expunerea la condiții de muncă identice sau altele să fie eliminate și în domeniile respective să se prefere o reașezare pe grila de salarizare a salariilor în plată”, a completat Turcan.

author avatar
Andrei Coman
655 afisari

1 COMENTARIU

  1. Să fie eliminate din MAI, SALARIILE DE EXCELENȚĂ ! Acestea sunt sporuri mascate, pentru cei din staff-ul unităților de poliție, jandarmi și ISU, pentru a-și mări sporurile artificial, fără a se respecta principiul contributivității ! Nimeni nu este EXCELENT doar pentru că își îndeplinește, în condiții bune, atribuțiile funcționale !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger