Cauta

Ministrul Muncii a anunţat care sunt românii ce vor primi 500 lei în plus la salariu. Ce legătură are Ciolacu cu măririle

salariul minim

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat categoriile de români care vor primi bani în plus la salariu. Aceste majorări de salarii ar putea intra în vigoare odată ce la Palatul Victoria va veni în funcția de premier Marcel Ciolacu.

Printre variantele luate în calcul se află și creșterea cu 500 de lei de la 1 iunie a salariului minim pe economie.

S-ar putea amâna şi pentru 1 ianuarie 2024

Oameni care și-au pierdut locul de muncă și trăiesc din șomaj primesc şi ei în plus 73 de lei.

Eu nu pot să spun, astăzi, o dată la care vom majora salariul minim. Da, da, PSD susține majorarea salariului minim, însă nu va fi o majorare peste noapte, nu vom dezechilibra economia.

Nu vom lua nicio decizie până nu vom discuta cu mediul de afaceri, inclusiv în discuțiile cu domnul comisar pe muncă din prezențele pe care le-am avut la Bruxelles, în toate comisiile, am susținut această directivă și practic și o măsură de protecție socială pentru cetățeni.

Trebuie să avem această majorare a salariului, că va fi la jumătatea anului că va fi la 1 ianuarie anul 2024 însă cu siguranță nu va fi o măsură impusă sau introdusă peste noapte„, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii, la Antena 3.

Indemnizaţii mărite şi la mame

De la 1 martie, mamele vor avea în plus 180 de lei la indemnizația pe care o primesc acum. Oamenii spun însă că banii sunt puțini și nu-i ajută în fața scumpirilor continue.

Știm inechitățile din sistem, prioritatea numărul 1 este rezolvarea acestor inechități, de a determina un impact bugetar cât mai aproape de realitate și de a discuta cu experții de la Banca Mondială, de la Banca Europeană și de la Ministerul de Finanțe pentru a vedea în ce perioadă de timp își va permite România să suporte acest impact bugetar, pentru a rezolva inechitățile”, a mai zis Budăi.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version