AcasăSOCIALMinistrul Educației a făcut anunțul despre TEZELE din acest an școlar! Ce...

Ministrul Educației a făcut anunțul despre TEZELE din acest an școlar! Ce trebuie să știe elevii și profesorii

Ministrul Educației a făcut anunțul despre TEZELE din acest an școlar! Ce trebuie să știe elevii și profesorii (sursa foto: Facebook)

Un anunț important deopotrivă pentru elevi și cadre didactice, pe fondul situației generate de noul coronavirus, a venit de la vârful Ministerului Educației. Și are în vedere lucrările semestriale care erau luate în calcul la calcularea mediei școlarilor, la materiile unde se dădeau, de obicei, aceste teze.

Sorin Cîmpeanu a explicat și cum anume se vor calcula mediile elevilor, în semestrul doi. ”Pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate #tezele (lucrările scrise semestriale), conform OM 5977/2020. În consecință, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg”, a transmis ministrul Educației, miercuri seară, prin intermediul paginii sale oficiale de Facebook.

Cîmpeanu: Aproape un milion de elevi participă la toate activitățile didactice în sistem online

Oficialul guvernamental prezintă, totodată, și o motivare pentru această situație, aducând în atenție numărul elevilor care fac cursuri în sistem online, respectiv prin intermediul internetului, dar și lipsa unor platforme securizate dedicate examinărilor. ”Având în vedere că la acest moment aproape un milion de elevi participă la toate activitățile didactice în sistem online și atât timp cât sistemul de învățământ din România nu dispune de platforme de evaluare și examinare dedicate și securizate, relevanța tezelor este mai mult decât discutabilă”, se mai transmite în mesajul postat de către Sorin Cîmpeanu.

Vă reamintim că în unitățile de învățământ unde situația epidemiologică a permis aceste lucru, în raport cu cele trei scenarii stabilite de autorități, cursurile au fost reluate, în sistemul clasic, față în față, începând cu data de 8 februarie, când s-a dat startul celui de-al doilea semestru al actualului an școlar.

101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger