AcasăCORONAVIRUSMinistrul Educației, ANUNȚ important după ce s-a făcut evaluarea primei săptămâni de...

Ministrul Educației, ANUNȚ important după ce s-a făcut evaluarea primei săptămâni de școală – VIDEO

Ministrul Educației, ANUNȚ important după ce s-a făcut evaluarea primei săptămâni de școală - VIDEO

La finele primei săptămâni de la redeschiderea școlilor, acolo unde scenariile stabilite de autorități, în raport cu situația epidemiologică, au și permis acest lucru, statistica oficială a indicat faptul că au fost depistați aproape 300 de elevi infectați cu noul coronavirus, între aceștia și școlari înscriși la unități de învățământ din București. Ministrul Educației spune că, din perspectivă epidemiologică, situația ”nu este îngrijorătoare”.

Mai exact, cifrele corespunzătoare perioadei 8-12 februarie arată astfel: 290 de elevi și 359 de angajați confirmați și 203 clase cu activitatea suspendată. În acest context, Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, duminică seară, la un post TV de știri, dacă se ia în calcul să se închidă școlile în perioada următoare.

”Prima discuţie a fost în 15 ianuarie, în care a apărut ideea deschiderii şcolilor cu prezenţă fizică. Apoi a fost discuţia din 2 februarie. La ambele discuţii, experții în epidemiologie (…) au considerat că riscul este gestionabil. Desigur, riscul nu poate fi eliminat complet”, a declarat ministrul Educației, duminică seara, la Antena 3.

Ministru: Infectarea s-a făcut anterior începerii școlii

Cîmpeanu a subliniat, în cazul elevilor confirmați cu COVID-19, infectarea s-a produs înainte de reluarea cursurilor. ”290 de elevi infectați, cu precizarea că infectarea s-a făcut anterior începerii școlii, deci factorul prezență fizică în școală nu a fost o cauză pentru infectările de săptămâna trecută”, a susținut oficialul guvernamental.

”Acești 290 de elevi din fericire asimptomatici sau cu forme foarte ușoare sunt 1 la 10.000, deci o rată de infectare mult inferioară ratei generale de infectare. Clase sunt 200 din 136.000 de clase. Deci din perspectivă epidemiologică, situația chiar dacă la prima vedere poate părea îngrijorătoare, nu este îngrijorătoare, atâta vreme cât au fost luate în considerare, încă din momentul deciziei deschiderii școlilor, aceste situații”, a mai fost auzit spunând ministrul Cîmpeanu.

90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger