Cauta

EVALUARE NAȚIONALĂ 2021. Au fost depuse peste 20.000 de contestații. Câte dintre ele în Capitală

Când au văzut ce note au obținut la probele scrise din cadrul Evaluării Naționale 2021 (EN VIII 2021), recent făcute publice, unii dintre absolvenții clasei a VIII-a nu au fost mulțumiți de rezultate.

Așa că s-au grăbit să folosească varianta pe care o au la dispoziție – aceea de a face contestație. În speranța – firească, până la urmă – că după reevaluarea lucrării vor primi o notă mai mare.

Iar din câte arată cifrele anunțate joi, 1 iulie, de Ministerul Educației, nu au fost deloc puțini cei care au formulat astfel de cereri. În total, în perioada în care s-a putut face acest lucru (VEZI AICI), au fost înregistrate 20.268 de contestații. Cu câteva mii mai multe față de anul trecut. Când, arată statistica transmisă public de minister, au fost (doar) 15.275.

Și tot din informarea transmisă din direcția instituției în fruntea căreia se află Sorin Cîmpeanu aflăm cum au stat lucrurile, în funcție de probe scrise/discipline. Și anume că la română au fost cele mai multe nemulțumiri în privința notelor. Iată cifrele anunțate de Ministerul Educației:

Unde au fost înregistrate cele mai multe contestații

Și tot din statistica oficială aflăm că Bucureștiul conduce când vine vorba de un clasament al celor mai multe contestații depuse. Și anume că situația stă astfel:

Județele cu cele mai puține cereri de reevaluare a lucrărilor

La polul opus, situația arată în felul următor: ”un număr redus de solicitări de reevaluare a lucrărilor s-a consemnat în județele Mehedinți (90), Caraș-Severin (105) și Covasna (124)”, potrivit informării venite de la Ministerul Educației.

După ce va fi parcursă și etapa de soluționare a contestațiilor, vor fi afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2021. Acest lucru se va întâmpla în ultima zi a acestei săptămâni, respectiv duminică, 4 iulie.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version