AcasăSOCIALREZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2021. S-au afișat notele. Câte medii de 10 au...

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2021. S-au afișat notele. Câte medii de 10 au fost obținute în Capitală

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2021. S-au afișat notele. Câte medii de 10 au fost obținute în Capitală (sursa foto: Facebook/Ministerul Educației)

Încă o zi importantă și deloc lipsită de emoții pentru absolvenții clasei a VIII-a din București și din țară care au susținut Evaluarea Națională 2021.

După ce au dat probele scrise din cadrul examenului de la finele clasei a VIII-a, copiii află marți, 29 iunie, ce note au obținut la Evaluarea Națională 2021.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2021 au fost afișate deja pe site-ul Ministerului Educației – VEZI AICI.

Așa s-a aflat (VEZI AICI) că în București au fost obținute 13 medii de 10, din acest total câte două medii ”de top” fiind obținute de elevi de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, Colegiul Naţional „Grigore Moisil” și, respectiv la Școala Gimnazială nr. 97. Pe listă, cu câte o medie de 10, figurează elevi de la Școala Gimnazială nr. 195, Şcoala Gimnazială nr. 117, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic „Sfinții Trei Ierarhi”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București și Şcoala Gimnazială „Herăstrău”.

Când se depun contestațiile

Notele și mediile la Evaluarea Națională 2021 au fost anunțate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților. ”În conformitate cu prevederile art. 5 și 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui elevilor. La prima probă susținută, elevii au primit, pe bază de semnătură, coduri individuale care vor înlocui, pe listele de afișare, datele nominale de identificare”, conform precizărilor venite din direcția reprezentanților instituției conduse de către Sorin Cîmpeanu.

Din câte a anunțat Ministerul Educației, primele rezultate urmau să fie afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00. Pentru ca apoi elevii nemulțumiți de note să poată face pașii pentru a cere recorectarea lucrărilor, în speranța că vor obține o îmbunătățire a rezultatului. ”Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00)”, a anunțat Ministerul.

După ce se va încheia perioada destinată analizării și soluționării contestațiilor, vor fi anunțate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2021. Se va întâmpla duminică, pe 4 iulie.

Vă amintim că media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Așadar, e importantă în parcursul elevilor care vor să își studiile în învățământul liceal.

author avatar
Cristina Stefan
272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger