Cauta

Elevul din Târgu Mureş care și-a bătut diriginta, liber să se întoarcă la școală. Șocant ce a strigat mama băiatului către profesoară

(sursa foto: Facebook/Ministerul Educației)

Cazul absolut șocant petrecut recent într-o unitate școlară din România continuă să fie în atenția opiniei publice, mai ales că e vorba despre o agresiune care a trimis un cadru didactic în grija medicilor.

Elevul în vârstă de 15 ani, din Târgu Mureș, care și-a bătut diriginta, în școală, e liber. A fost lăsat să plece acasă, după expirarea ordonanței de reținere pentru 24 de ore.

Astfel că elevul de clasa 8-a, care a fost reținut de Poliție pentru 24 de ore după ce și-a bătut diriginta, se poate întoarce, practic, la locul faptei. Tânărul a fost lăsat în libertate, deși loviturile aplicate profesoarei au trimis-o pe femeie în spital.

În tot acest timp, cadrele didactice de la unitatea școlară unde a avut loc agresiunea sunt îngrijorate că un incident similar s-ar putea produce oricând.

Înainte de a fi eliberat, elevul agresor, în vârstă de 15 ani, a fost audiat în prezența unui avocat și a mamei sale, potrivit Antena3.

„Cheamă directoarea că vreau să vorbesc cu ea”

Înainte de agresiune, el a avut o dispută cu diriginta, pe care a acuzat-o că a făcut demersuri pentru a i se scădea nota la purtare.

După altercația cu diriginta, elevul s-a urcat pe un dulap din clasă și a început să amenințe.

De acum înainte, așa îți vor fi toate orele. Și ție, și celor care au contribuit, nu mă mai repet. Cheamă directoarea că vreau să vorbesc cu ea. Cheam-o aici!”, a cerut tânărul.

Ce ar fi strigat mama băiatului către profesoară: ‘Dacă mai vrei să trăiești!’

Șocante sunt și mărturiile unui paznic al școlii. Care a relatat ce reacție ar fi avut mama băiatului, la adresa cadrului didactic. „A strigat mama lui la profesoară: ‘Dacă mai vrei să trăiești!’ Când am ajuns eu, deja începuse să o lovească cu pumnii şi cu picioarele pe doamna profesoară”, a povestit unul dintre paznici, conform sursei citate.

În tot acest timp, Cristina Someșan, directoarea Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian”, unde a avut loc agresiunea, spune că legile în vigoare nu îi permit să ia măsuri imediate. „Mâine poate vine înapoi, pentru că e învățământ obligatoriu și are toate drepturile. Credeți că mă simt confortabil cu această legislație? Nu se poate să se ajungă în situația în care profesorilor să le fie frică să intre la ore.

Oricum ar fi, sunt dispusă să încerc toate variantele. Dacă nu voi reuși, va fi de răsunet”, a spus aceasta.

Elevul de clasa a 8-a din Târgu Mureş, liber să se întoarcă în şcoală, după ce şi-a bătut diriginta

 

Reținut pentru 24 de ore

IPJ Mureș a anunțat, recent, că față de tânărul de 15 ani a fost dispusă măsura preventivă a reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore. Și că cercetările continuă în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

Anterior, polițiștii din Mureș au anunțat că, în dimineața zilei de 11 martie, fuseseră chemați la o unitate de învățământ din Târgu Mureș.

„Astăzi, 11 martie, în jurul orei 10.00, polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții unei unități de învățământ din Târgu Mureș cu privire la faptul că, în cadrul unei ore de curs de la clasa a 8-a, s-ar afla în derulare un posibil conflict.

Polițiștii de ordine publică (proximitate), alături de polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au deplasat la fața locului, stabilind faptul că un elev de 15 ani, din clasa a 8-a, s-a urcat în timpul orelor de curs pe un dulap și a arătat gesturi obscene cadrului didactic.

Tânărul a manifestat un comportament necooperant față de polițiști, fiind imobilizat și condus la sediul Poliției municipiului Târgu Mureș, unde a fost invitată și mama acestuia, pentru clarificarea stării de fapt și lămurirea situației.

De asemenea, tânărului i-a fost aplicată o sancțiune contravențională, cu amenda, în valoare de 500 de lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În jurul orei 12.35, polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții aceleiași unități de învățământ cu privire la o faptă de agresiune.

La fața locului, polițiștii au stabilit că același tânăr ar fi aplicat lovituri cu pumnii și picioarele cadrului didactic îndrumător, manifestându-se recalcitrant în continuare.

Tânărul a fost imobilizat și condus la sediul unității de poliție alături de părintele său, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Mureș, luni, 11 martie, într-un comunicat.

Ultimele stiri

  • ROMÂNIA, împinsă să intre în RĂZBOI cu RUSIA!
  • ȘOC la Barcelona: Gallardo în locul lui Xavi!
  • Rapidiștii beau Guinness
  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Farmaciile, scăpate de sub control. Numărul uriaș al acestora face imposibilă supravegherea
  • „Mogadiscio pe Mediterana”. Nimeni nu conduce Gaza
  • Garanții de împrumut pentru Ucraina. Occidentalii visează „profituri excepționale” din activele înghețate ale Rusiei
  • Consecințele isteriei climatice: protecționismul va bântui industria energiei regenerabile
  • Mai tare ca Oțelul!
  • Exit mobile version