Cauta

Cutremur în Poliție! Adio tineri pensionari!

Polițiștii vor îmbătrâni în stradă

Declarațiile politice din ultima vreme au provocat o undă de șoc printre polițiști. Vârsta de pensionare va crește cu siguranță, însă este posibil ca și pensiile să scadă, introducându-se contributivitatea. Deputatul Dumitru Coarnă ne spune că acest lucru se va întâmpla pe termen scurt și că vom asista la pensionări masive în următoarea perioadă.

Vești proaste pentru polițiști. După ce premierul Cîțu a spus că nu le va mări salariile nici anul viitor, cei de la conducerea Guvernului au anunțat că se va umbla și la vârsta de pesnionare, care trebuie să crească în cazul polițiștilor. ”Am înțeles din comunicarea publică a politicienilor că vor să majoreze vârsta de pensionare și o să o majoreze cu siguranță. Ei încearcă să transmită ideea asta, că ies la pensie prea devreme, ca să pună în conflict societatea cu poliția, și o să le iasă. Din ce știu eu, nu numai că vor majora vârsta de pensionare, dar vor să umble și la pensiile militare, să le reducă, bineînțeles. Probabil că vor introduce contributivitatea și la polițiști. Dacă o vor face prin ordonanță de urgență, va produce efecte de îndată ce a fost sesizată Camera care trebuie să o legifereze, iar inițiativa legislativă durează o lună, două cât ar dura să treacă prin toate procedurile parlamentare. Ambele variante au sorți mari de izbândă pentru că ei sunt majoritari”, ne-a declarat deputatul Dumitru Coarnă. Vicepremierul Kelemen Hunor a anunțat deja că Executivul se gândește la o creștere a vârstei de pensionare în acele sectoare unde astăzi pensionarea se face la o vârstă foarte tânără și mai ai o activitate de 15-20 de ani pentru unii. ”Din punctul meu de vedere, ar trebui ridicată vârsta de pensionare pentru cei care se pensionează 48 de ani, 50 de ani. Stres au și profesorii și nu se pensionează. Stres au și cei din sistemul de sănătate și nu se pensionează”, a afirmat vicepremierul Kelemen Hunor.

Efectivele MAI, decimate

Deputatul Dumitru Coarnă arată că o astfel de măsură ar provoca pensionări masive în Poliție, fapt care va adânci și mai mult deficitul. ”Dacă discutăm pe termen scurt, toți cei care îndeplinesc acum condițiile de vechime și vârstă și au posibilitatea, facultativ, să rămână în sistem, se vor pensiona, aceasta va fi consecința. Polițiștii au condiții de muncă deosebite, pentru că nu este ușor să lucrezi noaptea, să stai în soare, în ploaie, în zăpadă, în ger și să te expui riscului de a-ți pierde viața în fiecare zi. Când te duci la un conflict în care ai de-a face cu oameni înarmați credeți că este același stres ca atunci când te duci la școală și elevul nu și-a făcut tema? Pe de altă parte, am avut la Poliția din Caraș Severin solicitarea unui ofițer de poliție cu experiență, cu vârsta de 57 de ani, de a rămâne în sistem, dar i-au respins solicitarea. Și vorbim la televizor că ne ducem până la 70 de ani. Majoritatea celor care solicită să rămână nu li se admite cererea și atunci despre ce vorbim? Dar este clar că foarte mulți vor pleca și atunci se va adânci deficitul de personal și poliția oricum este decimată. Dar au mărit schema la minister, au pus mai mulți secretari de stat ca să mulțumească politic pe toată lumea”, ne-a precizat deputatul Dumitru Coarnă.

Proteste până la capăt

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, Marius Ionescu, ne spune că protestele nu se vor opri până când nu va fi destituit șeful Guvernului, condamnând, totodată, și afirmațiile vicepremierului Hunor. ”Îi recomandăm domnului Kelemen Hunor să vină să lucreze 30 de ani în stradă, să stea dânsul în stradă zilnic 12 ore în orice condiții, să mănânce în stradă sanviciuri înghețate și să bea ceai congelat. Să ne spună și nouă cum ar face la 55-60 de ani să spargă ușa și să intre peste niște interlopi care au săbii și macete. Îi mai recomand domnului Kelemen Hunor să meargă cu polițiștii de la Rutieră în zona Calafat, să ridice un cadavru al unui om care a rămas, într-un accident, fără mâini, fără picioare, fără cap și polițiștii acolo trebuie să se descurce, că așa li se spune, că nu există medicină legală în orașul Calafat”, ne-a declarat Marius Ionescu, președintele SNPPC.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • CLANUL magistrați, interlopi, politicieni!
  • Englezii s-au săturat de VAR și votează pentru eliminarea lui din fotbal!
  • Răzvan Lucescu a cucerit Atena!
  • Deputații pun la colț Comisia Europeană. Captarea CO2 pune în pericol așezările umane
  • Economia internetului, amenințată de inteligența artificială
  • Centrele de date: Big Tech pune la bătaie miliarde de dolari
  • Ne-am aranjat. MApN vrea să plătească în avans armamentul și să renunțe la orice fel de garanții
  • România, hub logistic regional: direcție cheie asumată de Guvernul Ciolacu
  • JO 2024: lamele de scrimă ale campionilor sunt făurite manual. Meseria “atipică”
  • Exit mobile version