AcasăSOCIALSistemul a învins! Polițiștii protestatari, puși cu botul pe labe

Sistemul a învins! Polițiștii protestatari, puși cu botul pe labe

Imaginea polițiștilor, mai șifonată ca niciodată

Mitingurile și protestele polițiștilor, care își cereau, în mod legitim, drepturile, au fost aruncate în derizoriu prin două lovituri aplicate de sistem. Prima a fost cazul Onești, gestionat catastrofal de procuror și de adjunctul șefului poliției județene, dar care i-a scos pe polițiști incompetenți. A doua lovitură și cea mai cruntă a fost aruncarea în spațiul public a unui dosar vechi de șase luni, care, prin gravitatea lui, șterge orice urmă de empatie cu polițistul de rând.

Deși faptul că procurorul de la Onești s-a opus oricărei acțiuni propusă de polițiștii SAS a fost deja dezvăluit, ministrul Bode a ținut-o pe a lui și a destituit doar conducerea poliției băcăuane, fără să sufle un cuvânt despre implicarea organelor judiciare. Poate pentru că acesta era și scopul, discreditarea polițiștilor, care, iată, par să fie doar o adunătură de incompetenți care nu își merită nici salariile actuale și nici sporurile. Imediat însă după episodul Onești apare, absolut întâmplător, un dosar pe care DGA îl instrumentează încă din luna septembrie a anului trecut. De data aceasta, dosarul cu pricina este atât de grav încât arată opiniei publice o latură grotească, inumană și îngrozitoare a polițistului român.

Torturarea și batjocorirea celor doi tineri de către nouă polițiști de la Secția 16 a Poliției Capitalei ar fi rămas probabil sub preș, așa cum s-a încercat acoperirea mizeriei prin împrăștierea acestor polițiști la alte secții din București. Și asta pentru că șeful de echipă al celor opt polițiști făcea parte dintr-un sindicat care nu a participat la proteste și care se afla în relații destul de bune cu cei de la conducerea MAI. Faptul că dosarul a fost făcut public în momentele tensionate ale protestelor sindicatelor, care au ajuns să-l supere chiar pe șeful cel mare de la Cotroceni, nu este deloc o coincidență.  Iar faptele acestor nouă polițiști sunt atât de reprobabile, încât nu fac decât să stârnească un val de ură asupra tuturor polițiștilor.

”Totul este adevărat”

Președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, Iulian Surugiu, ne spune că toate acuzațiile făcute de cei doi tineri sunt adevărate și și-a exprimat dezamăgirea că principalul vinovat este chiar vicepreședintele acestui sindicat.

”În limita legii, nu abandonez pe nimeni. Dar nu pot să fiu de acord cu ceea ce s-a întâmplat, pentru că, din păcate, toate acuzațiile sunt adevărate. Mi-a confirmat acest lucru chiar vicepreședintele sindicatului. I-au luat pe cei doi tineri în noaptea aceea, pe unul l-au bătut și l-au încătușat, iar șeful de echipă, care era și în conducerea sindicatului nostru, efectiv și-a făcut nevoile pe el. Nu știu ce a fost în capul lui, dar este oribil ceea ce s-a întâmplat. Cred că se cunoșteau mai demult, el cu victimele. Totul a pornit de la momentul în care cel care a fost bătut și umilit a trecut pe lângă polițiști și le-a spus <<da, mă, voi sunteți milițieni, nu purtați mască, pe noi ne omorâți să purtăm mască>>. S-au mai contrat ei, apoi polițiștii i-au luat, i-au încătușat și i-au dus în mașină, pe unul l-au dus într-o parte, pe altul în altă parte și s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat”, ne-a declarat Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP).

Dați afară din poliție

Cei nouă polițiști, marea majoritate tineri, vor fi dați afară din structurile MAI, ne spune președintele SNAP, Iulian Surugiu. ” După ce s-a întâmplat incidentul, polițiștii nu au raportat nimic, însă, după trei zile, fostul șef de secție, Roman, cu cineva de acolo, de la Judiciar, i-au adus pe cei doi la secție și le-a dictat plângerea. După ce s-a depus plângerea Corpul de Control Intern de la Capitală i-a luat la audieri, iar ei au negat că s-ar fi întâmplat lucrurile acestea. Poliția Capitalei a decis să-i mute pe cei nouă de pe schimb pe la alte secții, apoi, după trei luni de zile, i-au mutat înapoi la Secția 16 și între timp, nu știu cum a ajuns dosarul la DGA dar s-a instrumentat dosarul. Așa ceva nu trebuie să se întâmple, indiferent de situație. Este o faptă incalificabilă. Sunt foarte trist că vicepreședintele SNAP, care era șef de schimb, le-a stricat cariera și celorlalți colegi, pentru că este clar că niciunul dintre ei nu va mai fi vreodată polițist”, ne-a mai precizat președintele SNAP, Iulian Surugiu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
44.528 afisari

13 COMENTARII

  1. Comisarul.ro , astazi , 07-03-2021 , ora 11:22 : ” SCANDAL CU LATURI LA VARFUL MAFIEI DIN SINDICATE / MARIONETA LUI SURUGIU DE LA SNAP A RUPT LANTUL / SURUGIU ARE SUTE DE MII DE EURO IN CONTURI ”.

  2. Sa fi politist este o meserie vocationala, mi-i obliga nimeni, pot fi sudori, ingineri, doctori, soferi de tir, pt ce pensii speciale?

  3. Cei nouă polițiști, marea majoritate tineri, vor fi dați afară din structurile MAI? Nu domnule Iulian Surugiu. Astia trebuie sa faca multa puscarie pentru tortura,sefii lor sa fie anchetati si judecati(imposibil ca ei sa nu fi stiut),si sa le platesca daune victimelor’

  4. Sunteti niste prosti , sau mai rau. vreti sa dezinformati. Cine este Surugiu Iulian?…Va spun eu….Un jeg care cit a lucrat ca TABLA in Politie nu a facut decit sa se ocupe de afaceri. Era „regele” fierului vechi…prin cele 2 centre de colectare. Unul situat pe Bd Timisoara si unul in Prelungirea Ghencea. Asta nu a vazut hoti decit cind se uita in oglinda. A fost ridicat de fostul sef al IGPR- subinginerul Toba Petre- in corpul ofiterilor…la apelul bocancilor. In gura astuia va uitati?…Ce stomac aveti de nu vi se intorc matele pe dos?

  5. @ În societatea capitalistă liberală şi economia de piaţă angajatorul angajează şi plăteşte în funcţie de necesităţile pe care şi le stabileşte, ?

  6. Universul .net , ieri , 7 martie 2021 , articol de Alexandru Leman : ” POLITISTUL -TORTIONAR SEICARU , CARE A PROTESTAT RECENT PENTRU UN SALARIU MAI MARE , PRIETEN AL GUVERNULUI TUDOSE , INAMIC AL GUVERNULUI CITU -FOTO ”. De observat ca majoritatea sindicatelor din Romania , SE AGITA LA MITINGURI SI PROTESTE DOAR CAND NU SE AFLA PSD LA GUVERNARE ”.

  7. JUDECATORII: Voi ne aparati? Noi va aparam.
    Acest blat dintre justitie si politie a fost perfectionat de cand am dm devenit o tara democratica.
    Concluzia:MORTUL ESTE DE VINA!(IN TOATE SITUATIILE)

  8. POLITIA ESTE NUMAI PRIN PILE PUSI DE PARTIDE DE CE NU FAC SCOALA NU AU NICI ARMATA FACUTA ERA MAI BINE INAINTE ORI ERAI DESTEPT ORI PROST POLITIA FURA BAT CA NEBUNI SUNT BADARAN

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger