AcasăSOCIALCum vor fi Sărbătorile de Paști în acest an. Se va putea...

Cum vor fi Sărbătorile de Paști în acest an. Se va putea merge la biserică? Ce spune Klaus Iohannis – VIDEO

Cum vor fi Sărbătorile de Paști în acest an. Se va putea merge la biserică? Ce spune Klaus Iohannis - VIDEO (sursa foto: digi24.ro)

Cum nu mai e mult până la Sărbătorile Pascale, iar cei mai mulți români se gândesc la situația de anul trecut și la restricțiile de la acea vreme, Klaus Iohannis spune că își dorește ca oamenii să poată merge, de Paști, la biserică.

Aflat, miercuri, în județul Dolj, pentru a participa la o campanie de împădurire, Klaus Iohannis a fost întrebat, concret, dacă românii vor putea merge în acest an la biserică, de Paști. ”Anul acesta, Sărbătorile sunt la o distanță mare. Acum, în 4 aprilie, vor sărbători catolicii, evanghelicii, reformații, iar la începutul lui mai vor sărbători creștinii ortodocși. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserică, să se întâlnească – sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia, fără să avem petreceri cu multe persoane, mai degrabă în cadru familial, dar cred că aceste lucruri sunt posibile”, a răspuns în primă fază președintele.

Iohannis: Oamenii vor să meargă la biserică și trebuie să găsim soluții ca să meargă la biserică

E nevoie să se găsească variante în această privință, a mai dat de înțeles șeful statului, știut fiind faptul că la momentul de față sunt restricții de circulație pe timp de noapte, începând cu ora 22, ceea ce nu ar permite prezența oamenilor la slujba din noaptea de Înviere, care se oficiază către miezul nopții. ”Nu-mi doresc – și am spus acest lucru foarte clar de la început – nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt Sfintele Sărbători de Paști, oamenii vor să meargă la biserică și trebuie să găsim soluții ca să meargă la biserică”, a completat primul om în stat.

Vă amintim că, recent, liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunța că intenționează să meargă, în noaptea de Înviere, la Biserică, indiferent dacă riscă o amendă. DETALII AICI.

215 afisari

4 COMENTARII

  1. Niciodata! Demonicul iohanis este ars de imaginea Sfintei Cruci si voi vreti sa se tina Sfanta Liturghie?

  2. crede stimabilul ca si de biserica tot el are atributii sa vorbeasca?????????vezi de banii de l;a ue aia multi care trebuie s ai aduci prin guvernul tau!!!!!!

  3. Nu inteleg care e rostul acestei intrebari pusa unor vremelnici aflati in niste functii la care neam de neamul lor n-a visat, pusi de niste „interesati”, apropiati de-ai lor si care acum se cred de neclintit. Repet, de neclintit(sic)… Doara nu credeti ca o sa-i intrebam in seara de PASTI pe ei daca sa mergem la biserica sau nu ??? Ne vom lua masurile care le consideram necesare pentru protectia noastra si a celor din jur si vom sarbatori Invierea Domnului asa cum se cuvine… ATEII n-au decat sa procedeze cum doresc. Cinsa poate sa-si permita sa opreasca un popor sa-si respecte credinta ???

  4. Noi – PNL _ acționăm numai în funcție de interes, ne folosim de Armata, Biserica și alte Instituții dupa bunul plac.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger