AcasăSOCIALColegiul Medicilor, avertisment după situația de la spitalul de la Târgu Cărbuneşti:...

Colegiul Medicilor, avertisment după situația de la spitalul de la Târgu Cărbuneşti: „ Sistemul medical îşi arată limitele. Este nevoie nu de vorbe, ci…”

Colegiul Medicilor, avertisment după situația de la spitalul de la Târgu Cărbuneşti: „ Sistemul medical îşi arată limitele. Este nevoie nu de vorbe, ci...” (captură video: youtube)

Situația urgentă cu care s-a confruntat Spitalul din Târgu Cărbuneşti, care a focut necesară declanșarea Planului Roșu de intervenție, a generat o primă reacție de la nivelul Colegiului Medicilor din România (CMR).

„Sistem medical întins la maxim pe o infrastructură ce este clar că nu este pregătită pentru astfel de situaţii! Defecţiune la staţia de oxigen a spitalului din Târgu Carbuneşti!

Pandemia şi situaţia epidemiologică particulară în care se află România face ca unităţile medicale care tratează pacienţi COVID-19 să utilizeze cantităţi uriaşe de oxigen pentru a face faţă numărului mare şi grav de pacienţi pe care îi tratează”, au transmis, în dimineața zilei de vineri, 22 octombrie, reprezentanții forului condus de către prof. dr. Daniel Coriu.

CMR: Medicii şi personalul medical sunt la datorie, dar sistemul medical îşi arată limitele

În tot acest context, se atrage atenția că sunt necesare soluții și acțiuni concrete, nu simple vorbe.

Medicii şi personalul medical sunt la datorie, dar sistemul medical îşi arată limitele. Este nevoie nu de vorbe, ci de acţiuni concrete, de intervenţii ce pot fi realizate acum, de ajutor pentru a nu repeta tragedii.

Este foarte clar că nu se poate crea infrastructură de pe o zi pe alta, dar trebuie identificate soluţii eficiente, care să răspundă rapid nevoilor actuale”, susțin reprezentanții Colegiului Medicilor din România.

Anunțul MS: La unitatea sanitară există două decese, se analizează circumstanțele acestora

Mesajul CMR vine ca urmare a celor întâmplate la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești, din județul Gorj. A fost alertă în rândul cadrelor medicale de la unitatea spitalicească, dar și al autorităților locale.

„Ministerul Sănătății a fost anunțat despre o defecțiune la instalația de oxigen de la nivelul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești.

Din primele informații deținute, la nivelul unității sanitare sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aproximativ 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen.

A început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI.

Din primele informații, la unitatea sanitară există 2 decese, se analizează circumstanțele acestora”, au transmis oficialii instituției conduse de către Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger