AcasăPoliticaCîțu iese la rampă, în căutare de responsabili: ”Aveam ventilatoare și cineva...

Cîțu iese la rampă, în căutare de responsabili: ”Aveam ventilatoare și cineva din Ministerul Sănătății nu a răspuns” – VIDEO

Cîțu iese la rampă, în căutare de responsabili: ”Aveam ventilatoare și cineva din Ministerul Sănătății nu a răspuns” - VIDEO

S-a tot vorbit în ultima vreme despre pregătirile pentru valul patru al pandemiei, iar încă de săptămânile trecute s-a aflat că Florin Cîțu ceruse o anchetă pe această temă (VEZI AICI). Mai nou, premierul interimar arată cu degetul în direcția Ministerului Sănătății, anunțând că așteaptă să afle cine anume din cadrul instituției nu ar fi reacționat în cazul unor cereri privind repartizarea de ventilatoare către spitale ce tratează pacienți COVID.

La scurtă vreme după ce s-au aflat cele mai recente cifre venite din direcția Grupului de Comunicare Strategică (GCS), referitoare la situația generată de noul coronavirus la nivel național, premierul interimar a intrat în videoconferință cu reprezentanții Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), de la Ciolpani.

Cîțu: Ar trebui să răspundă. Chiar cu funcția

Florin Cîțu să de înțeles că așteaptă răspunsuri și că s-ar putea lăsa inclusiv cu plecări din funcții.

”Din ancheta pentru pregătirea valului patru, (…) am o informație care trebuie prezentată public și responsabilii trebuie să plătească pentru acest lucru. Au fost spitale care au făcut solicitări pentru a li se repartiza sau dona ventilatoare, încă din luna august.

Ministerul Sănătății avea un stoc de 40 de bucăți, primite prin donații, de la sfârșitul lunii decembrie 2020 din partea Germaniei. Totuși, Ministerul Sănătății nu a luat act de aceste solicitări ale spitalelor de boli infecțioase care tratează pacienți pozitiv COVID-19 de 18 luni.

Deci au fost solicitări, aveam ventilatoare și cineva din Ministerul Sănătății nu a răspuns. Aș vrea să știu exact ce s-a întâmplat și cine nu a răspuns. Și cine n-a răspuns ar trebui să răspundă. Chiar cu funcția”, a declarat Cîțu în urmă cu scurt timp.

Cifrele de la GCS

Declarațiile liberalului aflat la Palatul Victoria vin în contextul în care, conform raportării GCS de vineri, ”în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13.854 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 266 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”, iar la Terapie Intensivă sunt peste 1.560 de persoane.

”În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 15.467. Dintre acestea, 1.561 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 424 sunt minori, 401 fiind internați în secții și 23 la ATI”, se menționează în raportarea din 8 octombrie.

146 afisari

5 COMENTARII

  1. Bai Matule, bai caraghoisule, ai tu o pwula mare in capul tau ala mare si prost, bai imbecilule crminal, dupa ce ca esti prost, mai si semnalizezi de mai multe ori !! Sa vezi ce o sa ti-o iei tu acum in decembrie, bai gunoiule globalsit, bai adorator al satanei globaliste, tu chiar crezi ca la toi le e frica de voi, bai cap de creta ? Vien iuresul, bai agariciule tampit !!

  2. Asta se va da lovit si v-a fi schimbat din functie ! Sint curios daca acest guvern in frunte cu specimenul v-a preda guvernarea prin proces verbal asumat de o comisie de predare-primire a functiilor sau sint lasati sa plece acasa care cum vrea ! Cred ca iar fac ce vor ! Dle Presedinte…. atentie la predare !

  3. CACITULE DE CE NU-L DESTITUI PE VOICULESCUSAU PE MIHAILA DACA AU FACUT ASA GRESELI MARISAU FA-TI TU OCERERE PENTRU UN CONCEDIU LA RAHOVA DE VREO ZECE ANI PENTRU CAT AI INDATORAT TARA

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger