AcasăCORONAVIRUSPLAN ROȘU la Spitalul din Târgu Cărbunești. Mai mulți pacienți transferați. Doi...

PLAN ROȘU la Spitalul din Târgu Cărbunești. Mai mulți pacienți transferați. Doi oameni au murit. MS: „Se analizează circumstanțele” – VIDEO

PLAN ROȘU la Spitalul din Târgu Cărbunești (sursa foto: captură video/youtube)

Situație de urgență maximă la un spital din țară, în care sunt internați pacienți cu COVID-19. S-a declanșat Planul Roșu, iar cadrele medicale au intrat în alertă.

Din primele informații, ar fi fost vorba despre o problemă la instalația de oxigen.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au făcut primele precizări în acest caz, conformând că a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Din păcate, s-a aflat că doi oameni au murit, cauzele deceselor fiind încă analizate, conform MS.

Minister: La unitatea sanitară există 2 decese, se analizează circumstanțele acestora

„Ministerul Sănătății a fost anunțat despre o defecțiune la instalația de oxigen de la nivelul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești.

Din primele informații deținute, la nivelul unității sanitare sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aproximativ 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen.

A început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI.

Din primele informații, la unitatea sanitară există 2 decese, se analizează circumstanțele acestora”, s-a transmis într-un comunicat.

Totodată, s-a anunțat că o echipă de la Direcția de Sănătate Publică Gorj se află la fața locului și că ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a discutat cu șeful DSU, Raed Arafat și cu directorul DSP Gorj.




Primele precizări de la Raed Arafat: S-au trimis mai multe ambulanțe SMURD, butelii de oxigen

„La acest moment, ce știm este că e o defecțiune tehnică a stocatorului de oxigen, a fost anunțată firma care răspunde de asta pentru a întreprinde reparațiile. Acțiunea județului a fost una foarte corectă prin declanșarea planului roșu.

S-au trimis mai multe ambulanțe SMURD, butelii de oxigen, și din județul Gorj, dar și din județele limitrofe. Avem, la acest moment, 11 ambulanțe SMURD, plus 3 ambulanțe de multiple victime, fiecare cu capacitatea de 4 pacienți, plus 4 ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță care se pot suplimenta încă și s-au trimis peste 60 de butelii de oxigen acolo pentru a se putea face față până se rezolvă problema”, a anunțat Raed Arafat, joi dimineață, într-o intervenție la Antena 3.

102 afisari

1 COMENTARIU

  1. E de admirat stabilitatea domnului Arafat. Este cineva care poate preciza câți oamenii trebuie să moară datorită instalațiilor de oxigen moderne, in cate spitale este necesar să se declanșeze accidente pentru ca spectrul închisorii să plutească deasupra secretarului de stat si a ministrului sănătății in functie.
    Pe vremea cizmarului, in mai putin de 24 de ore ar fi fost legat el si toti cei răspunzători.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger