Cauta

Bode a chemat jandarmii să-l apere de polițiștii protestatari

Ministrul Bode se teme de furia polițiștilor

Sute de jandarmi vor fi dislocați joi, 25 martie, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, unde și-au anunțat prezența la protest cel puțin două sindicate din Poliție. Starea de nervozitate din rândul angajaților MAI s-a accentuat, astfel că șefii din sistem se așteaptă la ce este mai rău.

Jandarmii vor face astăzi scut în jurul Ministerului Afacerilor de Interne pentru a contracara eventualele manifestări violente ale polițiștilor care vor protesta în număr mare împotriva lui Lucian Bode și a Guvernului.

”La protestul cu toaletele din fața MAI, de săptămâna trecută, am anunțat că o să mergem 10 persoane și au venit 60 de jandarmi. Acum vom fi circa 200 și ne așteptăm la o prezență masivă a jandarmilor. Avem informații că jandarmii au fost chemați de acasă pentru protestul de mâine (astăzi, n.r.). Nu știu dacă o să fie la vedere toți sau dacă vor stat ascunși, pe străzi adiacente. O dovadă în acest sens este și faptul că m-am chinuit foarte mult să obțin autorizarea protestului pentru trotuarul din fața MAI, pentru că era deja și SNPPC-ul în spate, cu o autorizație obținută, și nu voiau să ne dea. Oamenii sunt extrem de nemulțumiți, mai ales că acum se vorbește și despre tăierea pensiilor militare și majorarea vârstei de pensionare. O să aducem polițiști din Congo, că nu o să mai avem cu cine să lucrăm. Toți cei care îndeplinesc condițiile de pensionare nici nu mai stau pe gânduri și pleacă din sistem. Am văzut un document oficial de la INS în care scria că pensia medie militară este de 3.980 de lei, iar în media asta intră și extremele, mai ales ale șefilor. Au venit și amenzile de la protestul de la Cotroceni. Se anunțaseră 4 amenzi de câte 10.000 de lei, pentru folosirea de materiale explozive, incendiare, că am pus în pericol circulația pietonală și traficul, iar acum, când am primit procesul verbal, am văzut două amenzi pentru mine de 5.000 de lei, care, jumătate din minim, sunt, de fapt, 750 de lei. Au invocat nerespectarea perimetrului și instigarea, prin portavoce, la nerespectarea locului de desfășurare a protestului, ceea ce nu este adevărat și, bineînțeles, voi contesta sancțiunile în instanță”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Critici la dresa ”neosecuriștilor din Guvern”

Sindicaliștii de la Europol semnalează faptul că drepturile salariale ale angajaților MAI ”sunt calculate netransparent de structurile financiare, în baza unor hotărâri de guvern și ordine clasificate abuziv de către neosecuriștii din guvern și minister”. ”Încă de la adoptarea OUG 226/2020, emisă de Guvern fără consultarea partenerilor sociali, în lipsa unei dezbateri și fără să avem un buget la care să ne raportăm când luăm o decizie de înghețare a drepturilor salariale, angajații au fost pe post de cobai. Au fost declarații în sensul înghețării drepturilor salariale inclusiv pentru anul viitor, cu consecința menținerii tratamentului discriminatoriu între polițiști și alte categorii de bugetari privilegiați, cărora li s-a aplicat integral Legea nr. 153/2017 încă de la apariția ei. Iar în timp ce nouă ni se cere să fim solidari pentru că nu sunt bani, prima măsură în Ministerul Afacerilor Interne a fost să se înființeze noi posturi de secretari de stat, subsecretari de stat și consilieri, pentru a satisface clientela politică a coaliției de guvernare. S-a ajuns la cea mai lărgită organigramă formată din 8 secretari/subsecretari de stat și 34 de posturi de consilieri la cabinetele lor”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Polițiștilor Europol.

Se unesc forțele

Peste o mie de polițiști din cadrul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) vor protesta astăzi în fața Guvernului, de unde vor pleca spre Ministerul Muncii și apoi spre Ministerul Afacerilor Interne. ” Vom continua formele de protest, pe perioadă nedeterminată, indiferent de măsurile restrictive pe care le vor dispune (și pentru care, la un moment dat, sperăm că vor și răspunde) o persoană sau câțiva indivizi cocoțați vremelnic în înaltul unor funcții publice, de la a căror altitudine apreciază că pot confisca țara, drepturile și libertățile cetățenilor și, implicit, ale polițiștilor”, se arată într-un comunicat al SNPPC.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version