Cauta

Au început să se toarne. Liberalii, acuzați că au favorizat testările la privat

Nelu Tătaru, demascat de oamenii lui Vlad Voiculescu

Supărați că le-au decapitat un ministru, usr-plus-iștii au început să-i toarne pe liberali. Și am aflat astfel că fostul ministru Nelu Tătaru, care s-a oferit să se înscăuneze la loc, a dat un ordin prin care direcționa marea majoritate a testărilor Covid către mediul privat, unde s-au câștigat milioane de euro.

Din data de 14 mai 2020, testele PCR au fost direcționate, aproape exclusiv, către privați, care au făcut, astfel, profituri uriașe. Ordinul emis atunci de fostul ministru Tătaru ar fi rămas în anonimat pentru opinia publică, mai ales că formularea era în mod deliberat ambiguă, dacă cei de la USR-PLUS nu ar fi început să dea din casă.

”Vlad Voiculescu a dat un ordin de ministru care impunea realizarea testelor PCR Covid prioritar în unitățile publice atunci când există disponibilitate, punând la risc în acest fel afaceri de milioane de euro. Ordinul inițial care permitea testarea prioritară la privat fusese dat de ministrul PNL Tătaru în 2020”, a scris Ștefan Voinea, consilierul fostului ministru Vlad Voiculescu. Informația este cât se poate de reală și explică acum foarte multe lucruri, cum ar fi aparatele de testare PCR care stau nefolosite prin spitale, după ce au fost achiziționate cu bani grei. Explică și de ce în România se fac, totuși, atât de puține teste PCR după un an de pandemie, pentru că, iată, aceasta este capacitatea laboratoarelor private. Explică, totodată, și definiția de caz suspect Covid cu gratuitate la testare, care exclude mai mult de jumătate din persoanele care ar fi trebuit testate pentru izolarea virusului și stoparea creșterii numărului de cazuri. O excludere care a avut drept consecință trimiterea românilor la privat pentru a-și face teste Covid pe banii lor. Pentru bunăstarea firmelor private.

La loc comanda!

Potrivit Ordinului fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, emis în 14 mai 2020, direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, se vor adresa prioritar către cea mai apropiată unitate de specialitate care realizează testarea RT-PCR, pe care o contactează cu celeritate în vederea trimiterii probelor. ”În situația în care unitatea de specialitate nu are capacitate de testare, direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București vor contacta cu celeritate Institutul Național de Sănătate Publică în scopul redirecționării către o altă unitate de specialitate inclusă în program, astfel încât toate probele prelevate să fie prelucrate în maximum 24 de ore”, se mai precizează în Ordinul lui Nelu Tătaru. În 17 martie 2021, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a aplicat o lovitură grea firmelor private, redirecționând testările către sectorul public. ”Direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București se vor adresa prioritar celui mai apropiat laborator din rețeaua publică, pe care îl vor contacta în vederea trimiterii probelor. În situația în care cel mai apropiat laborator din rețeaua publică are capacitatea de testare depășită, direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București se vor adresa celui mai apropiat laborator privat. În cazul în care laboratoarele au capacitatea de testare depășită, direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București vor contacta Institutul Național de Sănătate Publică pentru a fi repartizate către un alt laborator inclus în program, astfel încât toate probele prelevate să fie prelucrate în maximum 24 de ore”, se precizează în Ordinul lui Vlad Voiculescu.

Jocul de-a transparența

Potrivit consilierului Ștefan Voinea, un alt motiv pentru care Vlad Voiculescu a fost demis de la conducerea Ministerului Sănătății a fost faptul că a cerut Autorității pentru Digitalizarea României, instituție coordonată de premier, să transparentizeze achizițiile din sănătate, inclusiv UNIFARM și ONAC. Evident că acest lucru nu s-a întâmplat, lăsând achizițiile directe în sfera confidențială.

Ultimele stiri

  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Exit mobile version