Cauta

Asta le mai lipsea românilor care trăiesc la bloc: o scumpire cu 30% a acestor obligaţii. Iohannis poate promulga legea imediat

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor.

Suma asigurată pentru o locuinţă de tip A este de 100.000 de lei, iar pentru o locuinţă de tip B suma este de 50.000 de lei, conform documentului aprobat de deputați.

Dacă va fi promulgată de preşedintele Klaus Ioahnnis, românii vor plăti cu 30% mai mult.

Ce daune acoperă poliţa PAD?

PAD acoperă daunele produse asupra locuinței de inundații (din cauze naturale), cutremure sau alunecări de teren şi costă maxim 20 de euro (100 de lei) pe an pentru locuințele din materiale moderne și 10 euro (50 de lei) pe an pentru cele din chirpici și alte materiale mai puțin rezistente, pentru care, în cazul în care se produce dezastrul poți primi maxim 20.000 de euro și respectiv 10.000 de euro.

De curând, un proiect ce prevede modificări importante legate de asigurarea obligatorie a locuinței a primit votul decisiv din Parlament. O primă schimbare ar fi creșterea primei de asigurare cu 30%, aceasta ajungând, prin urmare, la 130 de lei. De asemenea, clădirile cu bulină roșie vor putea fi asigurate facultativ, iar asigurarea va putea fi făcută și pe mai mulți ani.

Furtuna nu mai e dezastru natural

Deputaţii au eliminat din proiect un amendament adăugat la Senat, potrivit căruia se considera dezastru natural şi furtuna, pe lângă cutremur, alunecare de teren şi inundaţii.

În textul proiectului, aşa cum a fost adoptat la Camera Deputaţilor, se menţionează că dezastru natural este forma de manifestare a riscurilor de cutremur de pământ, alunecare de teren şi inundaţii ca fenomene naturale, care generează prejudicii materiale.

Ultimele stiri

  • Ai grijă unde bei berea la mare! Poţi primi o amendă de 1.500 euro
  • Miron Cozma, audiat la PG: „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă”
  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Băsescu, reacție tranșantă: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei”
  • România, ţară exotică! Ce au început să cultive agricultorii noştri
  • Pompierii, în alertă! Incendiu la o magazie din Portul Constanţa. Focul se manifesta pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi
  • Exit mobile version