AcasăNewsCutremur pe piața asigurărilor! E oficial! ASF anunță că retrage autorizația de...

Cutremur pe piața asigurărilor! E oficial! ASF anunță că retrage autorizația de funcționare a Euroins România și constată insolvența companiei

asfASF a cumpărat cadouri de lux după scandalul Euroins. Ce produse conțineau pachetele de Paște

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) – instituția condusă de către Nicu Marcu – a făcut publică, vineri, decizia în privința Euroins România.

Concret, s-a anunțat oficial: Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență a companiei, se transmite într-un comunicat de presă.

„Decizia retragerii autorizației a fost luată în condițiile în care situația Euroins România nu face fiabilă aplicarea unei proceduri de rezoluție”, transmite ASF.

Totodată, în acest context, Autoritatea a anunțat că atribuțiile conducerii societății se suspendă de drept.

Redăm în cele ce urmează, integral, comunicatul ASF datând din 17 martie:

„Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență a companiei. Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății, cu sarcina de a asigura administrarea și conducerea activității asigurătorului și adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului. Atribuțiile conducerii societății se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar.

La data de 30.06.2022 societatea nu deține fonduri eligibile pentru acoperirea SCR, situație care se menține și la data de 30.09.2022. Pentru restabilirea cerinței de capital de solvabilitate (SCR) este nevoie de fonduri în cuantum la 2,19 miliarde lei, iar pentru acoperirea MCR fonduri în cuantum de 1,75 miliarde lei. Decizia retragerii autorizației a fost luată în condițiile în care situația Euroins România nu face fiabilă aplicarea unei proceduri de rezoluție.

Decizia Consiliului ASF se bazează pe o amplă analiză a situației Euroins România. În acest sens, menționăm faptul că, începând cu anul 2020, Euroins a făcut obiectul unor acțiuni intense de control care au avut drept rezultat evidențierea situației reale a societății. Între februarie 2020 și ianuarie 2023, Autoritatea a aplicat Euroins 26 de sancțiuni, soldate cu amenzi totale de peste 16 milioane de lei, rezultate din 17 acțiuni de control. Toate sancțiunile aplicate de ASF societății Euroins România au fost confirmate, pe fond sau definitiv, de instanțele de judecată cărora societatea li s-a adresat în contestarea măsurilor.

Pentru o completă documentare cu privire la rezultatele procesului de supraveghere și control, punem la dispoziție o Sinteză a deciziilor luate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară în legătură cu societatea Euroins România.

Istoricul acțiunilor de control, precum și detalierea neregulilor identificate la Euroins România pot fi de asemenea consultate în sinteza atașată acestui comunicat, AICI. În același material regăsiți și motivele pentru care ASF a decis să nu avizeze transferul de active către societatea EIG Re, înregistrată în Bulgaria.

Citește aici Sinteza a deciziilor luate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară în legătură cu societatea Euroins România

author avatar
Andrei Coman
397 afisari

4 COMENTARII

  1. Este direct faliment. Insolventa, reorganizarea judiciara, nu este permisa in acest domeniu.

  2. Se stia clar inca din 2020 ca Euroins umbla cu ceoara vopsita, ce a pazit atunci ASF-ul ??? Le-a placut spaguta ??? Cum de s-au trezit tomnai in 2023 ca Euroins scartzaie din toate incheieturile ? Eu cred cu tarie ca si ASF ar trebui sa intre in insolventa si faliment, inchisa, dupa care infiintata alta ASF cu oameni noi care nu au legatura cu vechea gasca .

  3. ASF parca inseamana agentia de SUPRAVEGHERE. Pai cum a supravegheat? Cand a vazut ca e ceva nefiresc , de ce nu a intervenit? De ce a lasat lucrurile pana in ultimul moment? Sau este doar o sinecura pentru prieteni unde nu se face nimic, doar se mananca bani?

  4. Toata conducerea Euroins impreuna cu cei de la ASF sa intre la puscarie. Delapidarea s-a facut in stil barbar cum nu isi imagineaza nimeni. Directorul economic al Euroins Florian Iosif poate cunoaste cate ceva din ce s-a intamplat cu banii si o sa apara la televizor sa ne explice de ce nu a facut nimic pentru oprirea fraudelor. Cei de la ASF au luat spagi si acum le vine greu. Ar vrea sa raspunda doar cei de la Euroins si ei sa stea in umbra cum le place.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger