Cauta

La ce “perversitati” le-au supus ofiterii DNA pe judecatoarele penale

Perchezitionarea la pielea goala, retinerea si apoi arestarea, pentru 29 de zile, a doua judecatoare de la Tribunalul Bucuresti au socat opinia publica. Bulversata nu atat de ancheta in sine, cat de seninatatea cu care Viorica Dinu si Antonela Anemary Costache conversau intre ele la telefon, fara nicio retinere, despre spagile primite.

Antonela Costache (foto) si Viorica Dinu au muscat momeala procurorilor anticoruptie

Iar perceptia publica a fost ca magistratele erau pur si simplu idioate, daca nu isi luau nici cea mai mica masura de prevedere atunci cand vorbeau despre banii incasati pentru „smenuirea” dosarelor pe care le judecau.

Viorica Dinu

Numai ca „National” a descoperit adevaratul motiv pentru care presedintei Sectiei a II-a Penala si colegei sale de la T.M.B. pur si simplu nu le pasa ca ar putea fi inregistrate: erau sigure ca nu li se poate intampla nimic, fiind instruite chiar de DNA cum sa se fereasca de interceptari.

Cursuri intensive

Corina Jijie a urmat si ea cursurile DNA

Din informatiile intrate in posesia noastra, procurorii si-au intins plasa de paianjen, in care se zbat deja zeci de magistrati, in urma cu aproape un an si jumatate. Atunci, DNA a avut initiativa fara precedent de a prezenta unui grup de aproximativ 40 de judecatori, sefi ai unor Sectii Penale de la mai multe instante din tara, tehnica de interceptare aflata la dispozitie. Amabili nevoie mare, baietii de la Serviciul Tehnic al DNA, asistati de doi specialisti ai SRI, i-au scolarizat la sfarsitul anului 2011 si la inceputul lui ianuarie 2012 pe „rivalii” din completele de judecata unde rechizitoriile procurorilor anticoruptie aveau cel mai ridicat grad de respingere. Iar sub pretextul ca le explica de ce nu se pot face expertize profesioniste  ale interceptarilor depuse in instanta, oamenilor legii, din care marea majoritate erau de sex feminin, le-a fost prezentata aparatura ambientala care, in unele cazuri, cantarea si 12 tone.

Invelite cu folie de aluminiu

Judecatoarele au fost invitate pentru aceste „cursuri explicative” chiar la sediul DNA, unde, in pauzele de cafea, curtenitori nevoie mare, baietii de la filaj s-au plans cursantelor, strict omeneste, cu ce probleme majore se confrunta in munca lor. Si astfel ofiterii s-au „scapat” de ce nu pot prezenta intotdeauna continutul integral al convorbirilor interceptate. Printre altele au dezvaluit ca urmaritii ar folosi telefoane vechi, pe care le invelesc in folii de aluminiu si vorbesc doar in lifturi metalice. Iar tot pentru a pacali tehnica ultramoderna de ascultare, alti suspecti si-au cumparat aparate de criptare a vocii, care se ataseaza la telefoanele mobile, si atunci ei, procurorii anticoruptie, nu mai pot dovedi cine este persoana pe care au interceptat-o. Si uite cum unele dintre „scolarite”, printre care si blonda, la propriu si la figurat, Antonela Anemary Costache, au crezut ca l-au apucat pe Dumnezeu de picior si se pot feri acum de „baietii” de la DNA. Despre care au fost sigure ca au cazut in mrejele farmecelor lor vestejite, chiar daca asezonate cu blanuri si bijuterii de mii de euro. De altfel, Antonela Costache frecventa fara jena restaurantele favorite ale liderilor lumii interlope, unde opulenta vestimentara afisata de judecatoare atragea atentia tuturor. Insa, fara sa banuiasca macar ca astfel au inghitit „momeala” intinsa de anchetatorii care le banuiau deja de fapte de coruptie, suspectele au inceput sa transpuna in practica cele aflate. Asa ca „perversii” de la filaj nu au avut decat sa monteze microfoane in liftul cu care urcau cele doua la serviciu si sa le asculte „gioarsele” de mobile la care Dinu si Costache vorbeau nestingherite, cu „vocea schimbata”.

Cine urmeaza?

La doar doua-trei luni de la „scolarizare” a inceput monitorizarea celor doua judecatoare. Iar firele au dus la zeci de alte colege ale acestora, inclusiv de la instantele superioare, care faceau parte din filiera. Tocmai din acest motiv, ajunsi la acest nivel si de frica sa nu le fie deconspirata ancheta, procurorii au intrerupt operatiunea. Si au reluat oficial urmarirea penala in luna februarie a acestui an cand au obtinut autorizatia C.A.B. nr. 51 din 07.02.2013 pentru interceptari de convorbiri telefonice, inregistrari ambientale si de imagini, localizare GPS si interceptari GSM. Iar dupa cum sustin sursele noastre, desi momentan au fost arestate doar doua judecatoare, cei de la DNA le-ar avea in gheare si pe prietenele unora dintre acestea, magistrate la Curtea de Apel Bucuresti si chiar ICCJ. Interesant este si faptul ca printre cele care au fost „fraierite” de cei de la DNA, dupa cum chiar singura s-a pronuntat la o dezbatere de specialitate, se afla si nimeni alta decat Corina Jijie, sefa Sectiei  Penale a Curtii Supreme.

Ultimele stiri

  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Exit mobile version