AcasăPoliticaUSR PLUS, anunț de forță: Alt premier sau vor susține o moțiune...

USR PLUS, anunț de forță: Alt premier sau vor susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

USR PLUS, anunț de forță: Alt premier sau vor susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu (sursa foto: financialintelligence.ro)

Coaliția se zguduie din temelii. Nemulțumirile iscate la nivelul USR PLUS de recent anunțata decizie privind revocarea lui Stelian Ion din fruntea Ministerului Justiției au fost urmate de discuții la nivelul conducerii formațiunii politice. Și la primele decizii.

Din direcția USR PLUS s-a transmis, miercuri seară târziu, că formațiunea își retrage sprijinul politic pentru actualul premier, liberalul Florin Cîțu, căruia i se reproșează că ”a aruncat țara în criză politică”.

Mai mult, se flutură și varianta susținerii unei moțiuni împotriva actualului șef al Guvernului, pe care cei de la USR PLUS au transmis cât se poate de clar că nu îl mai vor în fruntea Executivului.

Vor negocieri în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier

”USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu. USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare.

Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.

În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu”, au transmis, miercuri seară târziu, reprezentanții formațiunii politice conduse de către Dan Barna și Dacian Cioloș.

Rămân cu varianta Stelian Ion

Cei de la USR PLUS au mai anunțat că și într-un viitor Cabinet, tot pe Stelian Ion l-ar susține pentru fotoliul de ministru al Justiției.

”Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru Ministerul Justiției și în viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu”, se mai arată în comunicat.

Nu în ultimul rând, s-a mai anunțat faptul că Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie.

Cîțu: Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României

Reacțiile de la nivelul USR PLUS (VEZI AICI) au venit ca urmare a faptului că premierul Cîțu a anunțat, miercuri seară, că a trimis președintelui Iohannis cererea de revocare a lui Stelian Ion de la Justiție.

”Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este o ministru care, din nefericire, nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu este desființarea Secției Speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată. A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin Programul de Guvernare.

Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii coaliției despre această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze, pe nimeni care să nu înțeleagă că noi aici nu vorbim despre primari, ci vorbim despre comunități și despre interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată!”, a declarat Cîțu, miercuri seară.

120 afisari

2 COMENTARII

  1. Daca USRPLUS voteaza Motiunea de cenzura impotriva Guvernului alaturi de PSD si AUR , SI-AU DAT FOC LA VALIZA , dispar dupa scena politica huiduiti de propriul electorat .

  2. Cum sa vi cu 13% cand esti la guvernare sa ceri alt premier? Voi nu vedeti ca nu merge justitia nu e la beci nimeni. Daia e suparat presedintele natiei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger