AcasăPoliticaUSR PLUS dinamitează Guvernul: „Florin Cîțu trebuie să plece!” / Pe cine...

USR PLUS dinamitează Guvernul: „Florin Cîțu trebuie să plece!” / Pe cine vor prim-ministru Dan Barna și Dacian Cioloș

(sursa foto: newsmaker.ro)

Anunțul venit miercuri seară de la Palatul Victoria, de unde Florin Cîțu a anunțat revocarea lui Stelian Ion din fruntea Ministerului Justiției, a generat nemulțumiri la vârful USR PLUS.

Iar liderii USR PLUS nu au întârziat să iasă cu mesaje prin care să arate acest lucru. Dan Barna și Dacian Cioloș au reacționat pe Facebook la scurtă vreme după ce Florin Cîțu a declarat că a luat „o decizie necesară” și că a trimis președintelui Iohannis cererea de revocare din funcția de ministru al Justiției a lui Stelian Ion.

„Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîțu trebuie să plece”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Cioloș: Acesta nu mai e un guvern de coaliție!

Totodată, fostul premier Dacian Cioloș, co-președinte al USR PLUS, a amintit că e a doua demitere a unui ministru al formațiunii pe care actualul premier o ia fără să-și consulte partenerii. El a făcut aluzie la schimbarea lui Vlad Voiculescu, de la Sănătate.

Pe de altă parte, surse politice arată că USR PLUS l-ar susține pentru funcția de premier chiar pe Stelian Ion, ministrul demis al Justiției.

„Promisiunea făcută primarilor PNL (nu cetățenilor români, cum spune premierul) e mai importantă decât stabilitatea și continuitatea Coaliției. Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL. Abuzul nu e că nu a dat Stelian Ion un aviz în cinci zile, ci că premierul pune presiuni pe un ministru al Justiției să dea un aviz. Acesta nu mai e un guvern de coaliție!”, a conchis Dacian Cioloș.

Florin Cîțu: „Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat”

Premierul Cîțu a anunțat, în contextul deciziei privind revocarea lui Stelian Ion de la Justiție, că ministrul nu ar fi reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele, aducând în discuție desființarea Secției Speciale.

”Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este o ministru care, din nefericire, nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu este desființarea Secției Speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată. A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin Programul de Guvernare.

Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii coaliției despre această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze, pe nimeni care să nu înțeleagă că noi aici nu vorbim despre primari, ci vorbim despre comunități și despre interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată!”, a declarat Cîțu.

„Vă asigur că această guvernare continuă”

Pe de altă parte, șeful Guvernului a făcut referire și la programul de investiții ”Anghel Saligny” – de la care au pornit nemulțumirile de miercuri ale USR PLUS, după ce s-a aflat că a fost introdus pe lista suplimentară a ordinii de zi a ședinței de Guvern – reuniune pusă inițial pe pauză, ca urmare a discuțiilor apărute pe acest subiect.

”Doar pentru că colegii noștri de coaliție de la USR-PLUS nu au foarte mulți primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum această decizie. Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal a asumat acest proiect de investiții care nu este PNDL 3, este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României, după 30 de ani. (…)

Îmi doresc ca partenerii noștri de coaliție, USR-PLUS, să aibă înțelegerea, să aibă responsabilitatea să nu aleagă ieșirea de la guvernare, așa cum comunică de azi dimineață, pe diverse canale. Această coaliție este datoare să livreze reforme pentru români. Vă asigur că această guvernare continuă și că vom depăși și acest moment, pentru că interesul public, interesul românilor este mai presus de interesul unui om politic”, a mai declarat Cîțu.

1.625 afisari

4 COMENTARII

  1. @ Dacă sunteți de părere că „rentier” este o profesie atunci când venitul lunar este peste nivelul salariului minim, ?

  2. Deci, e pe cine vor jegurile sa puna, sa aleaga, sa decida. Mereu jegurile, criminalii de afara si cei dinauntru. Poporul, mucles, el sa rabde, numai. Jalnic popor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger