Cauta

ŞOC în PNL! Rămâne partidul fără oameni? 50 de membri, gata să-l urmeze pe Orban!

ludovic orban

ŞOC în PNL! Rămâne partidul fără oameni? 50 de membri, gata să-l urmeze pe Orban!

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a demisionat din partid, fiind urmat de 15 senatori şi deputaţi care recent au părăsit grupurile parlamentare ale PNL, în data de 23 noiembrie.

Printre demisionari se află Ionel Dancă, fost şef al cancelariei guvernului în perioada guvernului Ludovic Orban şi Adrian Oros, fost ministru al Agriculturii. Acesta din urmă a acuzat actuala echipă a PNL că „a călcat în picioare” atât tradiţia, cât şi istoria PNL, care a devenit astfel un partid „nefrecventabil”. Surse politice susţin că şi alţi membri ai liberailor sunt gata să-l urmeze pe Orban.

Demisii în val la PNL Olt

Filiala Olt a Partidului Național Liberal se confruntă cu un val de demisii. Este vorba de oameni care au ocupat funcții de conducere la PNL Slatina, foști consilieri locali, dar și simpli membri în Biroul politic Municipal.

Unii dintre cei care au demisionat l-au acuzat pe președintele PNL Olt de acțiuni contraproductive în cadrul partidului. Se pare că vor urma peste 50 de demisii ale unor liberali. Aceștia vor trece, alături de demisionarii de astăzi, la Partidul Forța Dreptei, fondat recent de Ludovic Orban.

Orban şi-a făcut partidul Forța Dreptei

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a anunțat, marți, înființarea unui nou partid de centru-dreapta, denumit Forța Dreptei. Fostul premier a făcut anunțul de parlamentarii care l-au urmat și au demisionat din PNL.

Noi considerăm că e o obligație democratică și mai ales morală pentru noi de a continua să reprezentăm cetățenii României care ne-au acordat votul, și-au pus încrederea și speranțele în noi, după ce PNL a decis să fie a cincea roată la căruța PSD.

România dinamică, a meseriașilor, a profesioniștilor, a celor care au inițiativă în societate, care creează, care produc, nu mai are astăzi nicio reprezentare politică”, a afirmat Orban.

Forța Dreptei este numele provizoriu al noului partid, până la organizarea congresului, a menționat Orban.

Ultimele stiri

  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Farmaciile, scăpate de sub control. Numărul uriaș al acestora face imposibilă supravegherea
  • „Mogadiscio pe Mediterana”. Nimeni nu conduce Gaza
  • Garanții de împrumut pentru Ucraina. Occidentalii visează „profituri excepționale” din activele înghețate ale Rusiei
  • Consecințele isteriei climatice: protecționismul va bântui industria energiei regenerabile
  • Mai tare ca Oțelul!
  • Prietenia fără limite: Xi-Putin!
  • De ce China câștigă cursa armelor. Povestea unui “geniu incontestabil”
  • Sustenabilitatea, tema dezbătută de Ziua Mondială a Metrologiei
  • Exit mobile version