Cauta

Soarta lui Cîțu, în mâinile procurorilor. Plângere penală la DNA pe numele premierului

Florin Citu

Soarta lui Cîțu, în mâinile procurorilor. Plângere penală la DNA pe numele premierului

Procurorii DNA vor primi, vineri, un denunţ pe numele premierului Florin Cîțu şi al fostei consiliere, Mioara Costin, acuzaţiile fiind de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu.

Reprezentanții Declic, alături de avocați, au depus vineri, 30 iulie, la ora 11:30, denunțul pe numele prim-ministrului Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin. Denunțul pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu va fi depus la registratura Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Structura Centrală, se arăta într-un comunicat al acestei comunităţi.

Comunitatea Declic îl acuză pe premier pentru instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu

Vă reamintim că, pe data de 22 iulie, Comunitatea Declic anunţa că va depune un denunţ pe numele lui Florin Cîţu şi al Mioarei Costin, care a demisionat între timp, pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu.

Decizia a venit după ce în spațiul public a apărut un document cu antetul Guvernului, prin care unul dintre consilierii de stat angajați în cadrul Executivului trasa linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia Partidului Național Liberal.

Consiliera premierului a demisionat

Mioara Costin, care era consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului din aprilie si cea care a semnat documentul privind strategia de campanie a lui Cîțu, a demisionat pe 22 iulie. Documentul a stârnit polemici săptămâna trecută. Conform acestuia, se stabileau clar direcțiile de comunicare pentru campania internă a partidului.

Respectivul document conținea strategia de comunicare pentru presă, pentru rețelele sociale, inclusiv ce hashtaguri trebuie folosite și mesajul pe care trebuie să-l transmită echipa lui Florin Cîțu către targetul său. În document ce se cerea ca mesajele transmise să inducă ideea ca echipa lui Florin Cîțu este cea câștigătoare.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version