Cauta

UPDATE. Semnalul că Bode va fi „zburat” din Guvern? Iohannis: „Mă aștept ca cel târziu până la…”/Reacția premierului Ciucă – VIDEO

Acuzațiile de plagiat ce i se aduc actualului ministru de Interne, liberalul Lucian Bode, referitor la lucrarea acestuia de doctorat revin în atenție.

UPDATE: Situația ministrului Bode va fi analizată și clarificată până la rocadă – reiese din spusele șefului Guvernului și, totodată, al PNL-ului.

Premierul Ciucă a fost întrebat de presă, în contextul recentelor declarații ale președintelui, ce va face în acest sens. „Este o afimație corectă și firească, în deplină concordanță cu ceea ce am spus și atunci când am mai avut declarații, nu cu mult timp în urmă, pe acest subiect. La nivelul partidului, urmează să avem o clarificare și în funcție de aceasta să putem să luăm decizii până la rocadă”, a declarat Ciucă, joi, 9 februarie.

„Este un mesaj pe care domnul președinte l-a mai dat și în momentul acesta, așa cum a spus și dumnealui, analizăm astfel încât, până la rocadă, să putem să luăm decizii. Am declarat și declar în continuare: remanierile se fac, nu se anunță”, a completat premierul.


Aflat la Bruxelles, președintele a fost întrebat pe marginea acestui subiect. Liderul de la Cotroceni s-a declarat încrezător că PNL-ul și Bode însuși vor analiza „impactul politic”. Klaus Iohannis a spus că personal se așteaptă ca până la rocada guvernamentală – ce ar urma să se producă în luna mai – să se ia o decizie clară.

Iohannis: „Sunt probleme”

Declarația președintelui ar putea fi văzută drept un semnal menit să ajungă la urechile PNL-ului cum că Bode n-ar mai trebui să facă parte din Executiv, sau cel puțin nu și din viitoarea echipă guvernamentală.

„Este adevărat că acolo sunt probleme. Aceste probleme trebuie luate, după părerea mea, foarte în serios. Eu am încredere că în PNL – și domnul Bode personal – vor analiza aceste chestiuni și impactul politic.

Eu personal, sincer, mă aștept ca cel târziu până la rocadă sau rotația guvernamentală să se ia o decizie clară în acest sens”, a declarat președintele Iohannis, joi, înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles.

Ultimele stiri

  • Mai multe cutremure de gradul 4, produse în România
  • Iohannis se întâlnește astă seară cu Joe Biden
  • Florin Piersic, transferat de la Cluj în Capitală
  • Europa, all-in pe război! România, piață de desfacere pentru vechiturile Vestului
  • Febra materiilor prime critice. UE obligă statele să răscolească pământurile
  • S-a schimbat Covidul. Autoritățile europene cer un nou vaccin
  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Anul dezastrului în energie. Dispar și sute de MW din hidro
  • Paria sau pionier? Turcia, mișcare îndrăzneață împotriva războiului Israelului din Gaza
  • Marea revenire: creșterea comerțului mondial va fi mai mult decât dublă în acest an
  • Exit mobile version