Cauta

Rareș Bogdan dinamitează planul USR PLUS. Cine îl va vota pe Dacian Cioloș, premierul desemnat

Rareș Bogdan, concluzie tranșantă după desemnarea lui Cioloș: Doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni abia aşteaptă să-l voteze

După ce președintele Iohannis a anunțat, luni seară, desemnarea lui Dacian Cioloș drept candidat la funcția de prim-ministru, urmare a consultărilor de la Cotroceni, reacțiile la nivel politic nu au întârziat să apară, inclusiv cele de la nivelul PNL.

”Eu cred că domnul Cioloş, când a fost validat de către conducerea USR PLUS pentru a se prezenta în faţa preşedintelui României ca opţiune de premier, sunt convins că a avut deja discuţii făcute sau măcar are conturată o strategie”, a declarat prim-vicepreședintele PNL, luni seară, într-o intervenție la Digi24.

Ce urmează după anunțul lui Klaus Iohannis

Înainte de orice, Cioloș ar trebui să discute cu Alianța pentru Unirea Românilor și cu Partidul Social Democrat, a lăsat să se înțeleagă liberalul. ”Domnul Cioloş este aliat cu AUR şi PSD. Este absolut normal ca înainte de orice să meargă la partenerii domniei sale, AUR şi PSD, pentru a încerca să construiască o majoritate. Dacă este refuzat de către AUR şi PSD, atunci sigur că ne vom întâlni cu domnia sa şi vom dialoga fără nicio problemă”, a declarat Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL a amintit și de protestatarii care au venit, luni, la Cotroceni, pe fondul consultărilor ce s-au derulat la sediul Președinției, în vederea desemnării unui candidat de premier. ”Eu cred că Dacian Cioloş va reuşi să construiască o majoritate, pentru că sunt convins că doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni abia aşteaptă să-l voteze”, a declarat Rareș Bogdan.

Cioloș: „Cerem refacerea coaliției în formula ei inițială”

De la nivelul formațiunii conduse de către Dacian Cioloș s-a anunțat, luni seară târziu, că premierul desemnat va invita, marți, liderii PNL, UDMR și ai minorităților naționale la discuții pentru formarea unui nou guvern.

”În concordanță cu atitudinea noastră coerentă încă de la momentul alegerilor parlamentare, primul pas este să invităm marți PNL, UDMR și minoritățile naționale la discuții pentru formarea unui nou guvern. Cerem refacerea coaliției în formula ei inițială și așteptăm un gest de reciprocitate din partea foștilor noștri colegi. Sperăm ca în ultimul ceas aceștia să dea dovadă de responsabilitate politică. Am decis în Biroul Național să trimitem invitații oficiale pentru a ne întâlni chiar începând de mâine cu PNL, UDMR și parlamentarii minorităților pentru a discuta reformarea Coaliției de guvernare”, a declarat Dacian Cioloș, citat pe pagina de Facebook a USR PLUS.

Cîțu, mesaj tranșant. Ce condiții pune PNL

Într-o primă reacție publică pe fondul anunțului liderului de la Cotroceni, liderul PNL, Florin Cîțu, a anunțat că a luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis. Și a făcut la rândul său trimitere la alianța constatată în contextul votului dat la moțiunea de cenzură depusă de PSD, cea care a dărâmat Guvernul Cîțu.

”De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil.

PNL va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR”, a transmis Cîțu, luni, 11 octombrie.

Ultimele stiri

  • Inexplicabil: Bărbatul care l-a rănit pe premierul slovac Robert Fico spune că nu a vrut să-l ucidă
  • Nicolae Ceaușescu a fugit zilele trecute din cimitirul de la Moscova
  • Alege ce citești
  • Războiul clanurilor/Interlopii dau mare tun în „5”!
  • Legea achizițiilor publice, impusă de Bruxelles, dedicație pentru multinaționale
  • Basel III Endgame. Cotitul drum al reformelor bancare
  • Revoltă în UE împotriva Ucrainei. Agricultorii, deciși s-o schimbe pe Ursula
  • Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a premiat excelența olimpicilor preșcolari
  • Italia poate trimite 6 echipe în Champions League
  • Cartonaș roz! Cum sună noua regulă în fotbal
  • Exit mobile version