AcasăPoliticaDacian Cioloș începe negocierile pentru formarea unui nou guvern / „Va fi...

Dacian Cioloș începe negocierile pentru formarea unui nou guvern / „Va fi destul de greu să-l acceptăm premier”

Dacian CiolosDacian Cioloș începe negocierile pentru formarea unui nou guvern: „Cerem refacerea coaliţiei în formula ei iniţială”

Premierul desemnat Dacian Cioloş începe marţi, 12 octombrie, negocierile cu reprezentanţii PNL, UDMR şi ai minorităţilor pentru formarea noului guvern. Echipa de „atac” este formată din Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu şi Ionuţ Moşteanu, conform unei decizii luate luni seară de Biroul Naţional al USR.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis luni, 11 octombrie, să-l nominalizeze pe președintele USR, Dacian Cioloș, la funcţia de prim-ministru.

Cine pregătește programul de guvernare

De asemenea, a fost stabilită şi echipa care lucrează la programul de guvernare: Cristian Ghinea, Oana Ţoiu, Anca Dragu, Claudiu Năsui şi Dragoş Pîslaru.

„primul pas este să invităm PNL, UDMR şi minorităţile naţionale la discuţii pentru formarea unui nou guvern. Cerem refacerea coaliţiei în formula ei iniţială şi aşteptăm un gest de reciprocitate din partea foştilor noştri colegi” – Dacian Cioloș.

Premierul desemnat Dacian Cioloș a declarat că speră ca, „în ultimul ceas, aceştia (n.r. – liberalii) să dea dovadă de responsabilitate politică. Am decis în Biroul Naţional să trimitem invitaţii oficiale pentru a ne întâlni chiar începând de mâine cu PNL, UDMR şi parlamentarii minorităţilor pentru a discuta reformarea coaliţiei de guvernare”, a declarat Dacian Cioloş.

UDMR joacă tare și îi arată pisica lui Cioloș

Pe de altă parte, liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, spune că partidului său îi va fi „foarte greu” să susțină un guvern condus de Dacian Cioloș. Cum așa? Simplu, maghiarii nu mai sunt dispuși să facă alianță cu progresiștii după ce „USR a format o coaliție de conjunctură cu AUR”.

„Noi, la consultările de la Cotroceni, am avut o propunere a noastră, prin care l-am propus pe domnul Kelemen Hunor pentru funcţia de prim-ministru Am văzut această decizie a preşedintelui Iohannis, nu ştiu, dânsul poate că s-a gândit că există o majoritate în Parlament formată din 281 de senatori şi deputaţi – cei care au votat împotriva Guvernului şi, drept rezultat al acestui vot, Guvernul a fost destituit în Parlament”, a spus Csoma Botond.

„Pentru noi, va fi destul de greu să-l acceptăm pe domnul Cioloş ca prim-ministru. Primul motiv este că a format o coaliţie de conjunctură cu AUR” – Csoma Botond.

Liderul deputaţilor UDMR a ținut să precizeze că vor exista, totuşi, discuţii în perioada următoare. Este semnalul că maghiarii sunt dispuși să negocieze, dar o vor face la sânge.

author avatar
Andreea Vlad
382 afisari

3 COMENTARII

  1. Si ce sa discutati ba cu minoritatilee ca aia se agata doar cu puterea ca deaia mereu se gasesc balamalele astea plus udmr agentii budapestei pe fata sa arunce la cos voturile romanilor, ca vor doar la ciolan!!!

  2. ” Am văzut această decizie a preşedintelui Iohannis, nu ştiu, dânsul poate că s-a gândit că există o majoritate în Parlament formată din 281 de senatori şi deputaţi „, vă dați seama cat de prost îl cred ungurii pe talan ?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger